שלום
אני סטאזרית לרפואה ובהריון, עד יוני אני עובדת בבית החולים במסגרת 12 חודשי סטאז, ביולי ואוגוסט אהיה מחוץ למסגרת בית החולים בהמתנה לרישיון, ובחודשים אלו אחתום אבטלה.
בספטמבר ואוקטובר אני חוזרת לעבודה בבית החולים ובנובמבר אני אמורה ללדת.
במהלך הסטאז אני מרוויחה מעל דמי האבטלה היות ואני עושה הרבה תורנויות, ואילו כשאחזור לעבוד בספטמבר ואילך, אני אהיה אחרי שבוע 20 ולכן אני לא עושה תורנויות ובהתאם השכר שלי יורד בחצי !!!
רציתי לדעת כיצד יוחשבו דמי הלידה:
האם יקחו את שלושת החודשים האחרונים שלי: אוגוסט (דמי אבטלה) + ספטמבר (משכורת נמוכה ללא תורנויות) +אוקטובר (משכורת נמוכה ללא תורנויות)
או יקחו : יוני (משכורת גבוהה עם תורנויות) + ספטמבר (משכורת נמוכה ללא תורנויות) +אוקטובר (משכורת נמוכה ללא תורנויות)
כיצד אפשר שבחישוב חודשים ספטמבר + אוקטובר ייתייחסו לשכר תיאורטי שהייתי מרוויחה לו לא הייתי בהריון וכן עושה תורנויות, כך שזה יהיה שכר גבוה ולא השכר הנמוך שאקבל כיון שעקב ההריון אני לא עושה תורנויות?
תודה
ערב טוב,
החוק קובע כי השכר, אשר לפיו יחושבו דמי הלידה של עובדת, יהיה הסכום המתקבל מחלוקת הכנסת העובדת ברבע השנה שקדמה ליום הקובע (=היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה לדמי לידה)ולאחר חלוקתם ב-90. .
רבע השנה לעניין זה, על פי תקנות הביטוח הלאומי הוא רבע השנה שקדם לאחד בחודש, שבו חל יום הפסקת העבודה.
הכנסה מוגדרת, כהכנסה שממנה מגיעים דמי ביטוח. גם כאן, אין משנה מאיזה מקום עבודה נצמחה ההכנסה.
משמע, השכר לצורך חישוב דמי הלידה הוא השכר שהשתכרה המבוטחת לפני שהפסיקה לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה. חישוב דמי הלידה יעשה על בסיס סך הכנסותיה ממקומות העבודה שלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שלום,
אני עדיין קצת מבולבלת, אם הרבעון שלפני הלידה מורכב מחודש (החודש הראשון מהשלושה )של תשלומי דמי אבטלה, אז אותו סכום שאקבל מדמי האבטלה יהיה חלק מהממוצע שירכיב את דמי הלידה שלי?
תודה
ניתן לפנות לביטוח לאומי בבקשה לבדוק ממוצעי חודשים רחוקים יותר ויש להסביר מדוע יש צורך בכך.
בכל מקרה, מכיוון שהגמלאות משולמות ע"י ביטוח לאומי, עליך לפנות אליהם כדי לקבל את כל המידע ולדעת בדיוק מה יהיה סכום דמי הלידה שתקבלי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר