אני בהריון ומסיבות אישיות אני נוסעת לחול. רופא הנשים שלי מאשר לי לטוס רק עד השבוע ה30 (10 שבועות לפני מועד הלידה המשוער) מאחר שלאחר מכן צפויים סיכוניים גדולים יותר לעובר ולי, לכן ביקשתי מהמעסיקה שלי לקחת את החופשת לידה שלי חודשיים לפני הלידה ועוד חודש לאחר מכן, סה"כ שלושה חודשים, שהכוונות שלי לחזור לעבודה בדיוק חודש אחרי שילדתי. מעסיקתי ביררה את החוק לגבי העיניין ואמרה לי שאני יכולה לקחת את חופשת הלידה שלי רק שבעה שבועות לפני המועד המשוער ולכן היא מבקשת ממני להיתפטר או לחתום על מסמך שאני מסכימה שהיא תפטר אותי. מה הן זכויותיי בנושא מאחר והבעתי את כול כוונותיי לקחת בדיוק שלושה חודשים של חופשת לידה ( חודשיים לפני וחודש אחרי הלידה) ולחזור לעבודה לאחר מכן? האם יש איזה שהם סייגים לחוק מאחר ואני לא יכולה לטוס אחרי השבוע ה30 מסיבות רפואיות?
אכן, אינך זכאית לצאת לחופשת לידה כרצונך, ישנם תנאים ומועדים בחוק.
ממליצה לך לצאת לחל"ת אך לא להתפטר לאור העובדה כי התפטרותך לא תזכה אותך לזכויות אותך הנך זכאית להם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר