שלום,
אני עובד כבר שנתיים בחברה ממשלתית גדולה במשרת סטודנט תחת חוזה המוגדר "חוזה עבודה אישי בשכר על בסיס שעת עבודה". החוזה הוא חוזה אחיד לסטודנטים ונחתם בכל שנה למשך שנה אחת בלבד. בחוזה מצוין כי למרות שמשך החוזה הוא לשנה "כל אחד מהצדדים זכאי להביא חוזה זה לידי סיום... לא ייחשב כהפרת חוזה ולא ישמש עילה לתביעת פיצויים למעט תביעה לפיצויי פיטורין עפ"י חוק פיצויי פיטורין... במידה והעובד זכאי להם בנסיבות הפסקת עבודתו".
בנוסף יש לציין שסיימתי את לימודיי אך החברה לא יכולה להציע לי תקן מהנדס ולכן בלית ברירה חתמתי על חוזה סטודנט נוסף (הנוכחי):
1. האם אני זכאי לפיצויי פיטורין במידה ואני מתפטר לפני מועד תום החוזה?
2. כיצד אני יכול לבדוק האם אני "זכאי להם בנסיבות הפסקת עבודתו"? באילו מקרים עובד לא יהיה זכאי לפיצויי פיטורין במקרה של פיטורין?
3. מה שיעור הפיצויים המגיעים לי? משכורת אחרונה (או ממוצעת) כפול מס' השנים?
אודה על תשובה בעניין.
אתה תהיה זכאי לפיצויי פיטורים מלאים במידה ותפוטר. אם תעזוב מיוזמתך שלא בנסיבות המזכות כפי שכתוב בחוק פיצויי פיטורים כגון הרעת תנאים, לא תהא זכאי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
בהמשך לשאלת רביד, האם העובדה שהחברה לא הייתה מוכנה להעניק תקן של מהנדס למרות סיום הלימודים והחליטה שהאפשרות היחידה להמשיך לעבוד היא בתקן סטודנט נחשב הרעת תנאים? כמו כן, האם רישום של סיבת עזיבה "סיום לימודים" בטופס רישום העזיבה של החברה נחשב כעילה לקבלת פיצויים מהמעביד?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר