שלום..נושא ההתייעצות שלי הוא קצת מורכב.אני מנהל בחברה כלשהי ואיתי במשרד עובדים מספר אנשים נוספים. נוצר מצב שבו, לפני מספר חודשים, התחיל ביני לבין אחת העובדות עמי בחדר,רומן. מבחינת התקפידים - אני המנהל הישיר שלה.מה שקורה וקרה בינינו היה מההתחלה הדדי וללא קשר לתפקידים או כדי להשיג דבר מה האחד מהשני,מלבד הסיפוק הנפשי. קרו מצבים שונים,בהם באנו במגע כלשהו במשרד שלנו לאחר שכל שאר העובדים יצאו לביתם בסוף היום. היום, להפתעתי הרבה והפחד הכי גדול שלי, גיליתי במקרה ממש - שישנה מצלמה נסתרת במשרד שלנו שאף אני, למרות תפקידי הבכיר,לא ידעתי על קיומה. אני רוצה לשאול 2 שאלות.האחת, האם זה חוקי לשים מצלמה נסתרת במקום עבודה ללא ידיעת והסכמת העובדים? ושאלה שנייה, האם במידה ויתגלה הרומן האסור,יכולים או צריכים לפטר אותי/את העובדת - או שזה שיקול דעתו של המעביד? והאם הרומן חייב לפגוע בעבודה של אחד מאיתנו בצורה כזו או אחרת,או שזה עניין פרטי ובעיה פרטית שלי ושלה...? אודה על תשובתכם המהירה...
1. ישנה בעייתיות מסוימת במצלמה שכן לכאורה יש פגיעה בפרטיות שלכם (אך למעסיק יש רשות לשמור על קניינו ולכן כל העניין בעייתי משהו).
2. הפיטורים למצב כזה אכן לשיקול דעתו של המעסיק שכן לאור היותך מנהל והיא מזכירה ישנם יחסי מרות שעלולים להחשב כגובלים בהטרדה מינית במקום העבודה.
מקווה שלא תגיע לשם.בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר