שלום רב ,
אני עובדת במשרד פרטי החל מ 1/12/09 , שבוע שעבר הבוס ניגש אליי וטען שהוא לא מרוצה וחושב שאנחנו צריכים לסיים את ההתקשרות . אמרתי לו שאני בתחילת ההריון , הוא אומר שזה לא מעניין אותו , כיהחליט לפטר אותי לפני שידע על כך .
ברצוני לציין שאף פעם הוא לא ניגש אליי והתלונן או אפילו רמז שהוא לא מרוצה .
בינתיים הוא בחול (מתחילת השבוע ) וההתנהלות מול המזכירה שלו , שהתקשרה ואמרה שהוא בקש שאני אבדוק אם אני יכולה לחתום בלישכת העבודה , כי הוא יכול לתת לי עוד חודש עבודה כדי שיהיה רצף .
לא קיבלתי שום מכתב פיטורין , ואני ממשיכה בעבודתי כרגיל .
מה לעשות ?
כל עוד לא קיבלת מכתב פיטורים ואף לא הזמנה לשימוע ממליצה לך לא לנקוט בשום פעולה, ואף לא לבדוק אם את יכולה לחתום בלשכת העבודה, כשלמעשה התשובה היא שלילית, הביטוח לאומי לא יאשר לך דמי אבטלה אם לא תציגי לו אישור של התמ"ת.
על מעסיקך חל האיסור לפטרך ללא קבלת אישור הממונה לחוק עבודת נשים במשרד התמ"ת.
היה ומעסיקך יפטרך, פני מייד לייעוץ משפטי על מנת להגן על זכויותייך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
היי,
תודה רבה על התשובה.
בוודאי שלא אבדוק בביטוח לאומי.
מבחינתי זה לא פיתרון, אני רוצה לקבל את כל מה שמגיע לי מבחינה חוקית, אבל כמו שאני מכירה את הטיפוס הוא ינסה לעשות הכל על מנת להוכיח , שאין קשר בין הפיטורין לבין ההריון, ואז קיים סיכוי שיוכל לפטר אותי.
השאלה שלי מההסיכוי שיקרהדבר כזה?
היי, אשמח לקבל תשובה
תודה,
מיכל
הסיכויים לקבלת היתר פחותים, אך יש לראות מהם הטיעונים אותם הוא מעלה בבקשה לקבלת היתר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר