שלום רב,
אני מועסק בחברה כ-5 חודשים.
התפקיד שאני מבצע הוא תחת לחץ מסיבי, שעות עבודה מרובות וכולל נהיגה שוטפת בכל שעות העבודה.
לפני כחודש, חשתי ברע במהלך העבודה, התעלפתי ואיבדתי את ההכרה.
משם הובהלתי לבי"ח, אושפזתי למשך מס' ימים ומאז אני בבית בחופשת מחלה.
בבי"ח נאמר לי כי ישנו חשש לאירוע מוחי קל, בנוסף, נמצא בבדיקות כי איני כשיר לעבודה ואני צריך לבצע בדיקות קרדיולוגיות ונוירולוגיות.
לפני מס' ימים קיבלתי אישור מרופאת המשפחה המאפשר לי לעבוד עבודה משרדית בלבד.
שאלותי הן :
1. מה אומר החוק בנוגע לתשלום חופשת מחלה?
האם מקום העבודה מחוייב לשלם לי את כל התקופה?
2. האם המעסיק מחוייב בתקופה זו למצוא לי תפקיד אחר (עבודה משרדית, כפי שהמליצה הרופאה) ?
3. האם למעסיק ישנה אפשרות לפטר אותי במהלך או לאחר חופשת המחלה באם אחזור להתנהלות הרגילה?
אשמח לתשובתכם בהקדם,
תודה מראש, עדי.
1. תשלום ימי מחלה הינו: יום ראשון ללא תשלום, יום שני תשלום של 37.5% משכר העבודה, שאר הימים בערך של 75% משכר העבודה. מקום העבודה מחוייב לשלם לך בגין 30 ימי מחלה בשנה.
2. בעניין אי כושר לעבוד בעבודה פיזית, המעסיק מחוייב לנסות ולמצוא לך עבודה מתאימה באם לא ימצא זכותו לפטר אותך עקב היותך "לא מתאים לדרישות תפקיד". במקרה ויפטר אותך ללא רצון למצוא לך תחליף תעסוקה יש לך עילת תביעה בגין "פגיעה בשוויון לאנשים עם מוגבלות".
3. יש אפשרות לפטר בזמן חופשת מחלה. אך !! תקופת ההודעה המקודמת תחל אך ורק מהיום בו פסקת ממחלתך ושבת למקום העבודה.
מקווה שעניתי על כל שאלותיך.
בהצלחה, עו"ד ליזה דמרי, בן-שחר.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה רבה על התשובה המהירה!
באם אני משתכר גלובלית, ימי המחלה ינתנו לי באופן יחסי ע"פ הסכום הגלובלי ?
שלום רב
ראשית לפי חוק דמי מחלה התשלום הינו כדלקמן:
1. יום ראשון ללא תשלום
2. 37.5% משכר העבודה
3. יום רביעי ואילך 75% משכר העבודה.
חוק דמי מחלה מעניק לעובד זכות ליום וחצי מחלה בתשלום בגין כל חודש עבודה עד למקסימום תשעים ימי עבודה בנכוי ימי חופשת מחלה אותם ניצל העובד .
4. בעניין אי הכושר,המעביד מחוייב לטעמי למצוא לך עבודה חלופית.
5. באשר לפטורין בעת חופשת מחלה:
תיקון מס' 3 , התשל"ו- 1976 נקבע כי מעביד לא יפטר עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלה במהלך תקופת זכאותו לדמי מחלה צבורה לו לפי חוק או לפי הסכם קבוצי וזאת עד לתקופת הזכאות המקסימלית.
מאחלת לך בהצלחה רבה.
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר