שלום, שמי שני.
אני עובדת בחברה גדולה בתור קופאית. בתקופת הקיץ בעיקר ( תקופה שבה יש יותר עבודה) ובתואנה שאין מספיק עובדים אני מקבלת תגובות שליליות כאשר אני מבקשת לצאת לשירותים. "אין מי שיחליף", אין לי מה לעשות עם זה כרגע", "יש עבודה", אלו שלל התירוצים שאני מקבלת כאשר אני פונה למנהלים אשר מעליי. כאשר סוף סוף הם שולחים, אם זכרו ונידנדתי מספיק, זה בדרך כלל לאחר שעה, שעתיים ואף שלוש. בזמן הזה אני סובלת נורא,אני שותה פחות כדי לא לבקש בכלל, אבל קרו לי פעמים רבות שבהן סבלתי מההשלכות של ההתאפקויות הללו.
פנינו מספר חברים לאחת המנהלות הבכירות לתשובה בנושא והיא ענתה שהיא מבינה, אך אין לה פתרון בשבילנו ואף רמזה שנשתה פחות ופשוט נתאפק יותר. "אין לי איך לעזור לכן, אין מספיק קופאים כרגע נכון לתקופה זו"- זו הייתה התשובה הסופית שלה בעניין.
המצב הזה נמשך כבר הרבה זמן, במיוחד בעיתות של עבודה,(אני בחברה כבר 5 שנים) אני לא היחידה שסובלת מכך. לעיתים אני משתמשת בתירוצים שונים כדי לצאת לשירותים, אך גם הם לא עוזרים תמיד.
אני מרגישה מושפלת בכל פעם שאני צריכה להתחנן ממעבידיי לעשות את צרכיי.
אני לא יודעת מה אפשר עוד לעשות. אני מודעת לעובדה שבעיני אנשים מסויימים הדבר נראה פעוט, אבל זה צורך בסיסי ולכן
אני תוהה לעצמי במה החוק מסייע לי בעניין, תודה מראש.
על פי החוק מעסיקך מחוייב ליתן לך הפסקות לשירותים ואינך חייבת להתאפק ו/או לחכות שעות על כך.
ממליצה לכם, האחד או לפנות לעורך דין בנושא על מנת שישלח מכתב להנהלה בנושא, על מנת שיזכיר להם את הוראות החוק, והשנייה לשלוח להם מכתב שכזה אותו הנכם כתבתם.
בהצלחה!!
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שני שלום רב
על פי חוק שעות עבודה ומנוחה (תיקון מס ' 13), התש"ע 2009 עובד זכאי במהלך עבודתו להפסיק את עבודתו לשם שימוש בחדר השירותים.
התיקון נכנס לתוקף ביום 16.12.09
בברכה.
דרורית מלינרסקי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר