שלום,
לאחרונה עזבתי את מקום עבודתי, חברת תקשורת שעבדתי בה בתור נציגה במשך שנתיים ותשעה חודשים, עזבתי לאחר לידה וקיבלתי את הפיצויים,
העניין הוא שכל משך תקופת עבודתי המשכורת הייתה מורכבת משעות בסיס + בונוס(עמלת מכירות)
הפיצויים שלומו לי רק על הבסיס ללא הבונוס,
האם זה בסדר ?
בתודה דנה.
שלום רב
מענקים בסכומים קבועים שמשמעם "עמלות" או "בונוסים" המתווספים לשכר במסגרת הסכום הקובע לחישוב פיצויי פטורים הוכרו ע"י הפסיקה במסגרת הסכום הקובע לחישוב פיצויי פטורים .
במקרים הללו , יחושבו פיצויי פטורים על פי שכר הבסיס + ממוצע העמלות ב 12 חודשי העבודה האחרונים.
עוד אציין כי כערון רק תשלום שאינו מותנה בתנאי או בגורם מיוחד הוא למעשה חלק משכר יסוד הנלקח בחשבון לצורך חישוב פיצויי פטורים.
בברכה,
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
דיברתי איתם והם טוענים שלפי חוק מגיע לי פיצויים רק על הבסיס ללא העמלות , האם יש עילה לתביעה?
ואיך אני מבצעת זאת?
מאחר שהפורום הינו אינפורמטיבי ואינו
בגדר יעוץ משפטי , הנני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי למיצוי זכויותיך.
בהצלחה רבה.
דרורית מלינרסקי, משרד עורכי דין.
כפי שציינה חברתי, אכן, עמלות הינם חלק מהשכר ולכן על המעסיק לצרף אותם לחישוב פיצויי הפיטורים.
ממליצה לך ראשית לערוך חישוב של הפיצויים בתוספת העמלות, ולדרוש בכתב את הפרש, במידה ולא, הגישי תביעה בבית הדין האזורי לעבודה בתחום מקום עבודתך.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר