למומחים שלום רב.
אני עובד באחת החברות הסלולריות במשק בתפקיד פקידותי של שירות לקוחות.
לפני כחודשיים התחייבתי טרם תחילת עבודתי לשנת עבודה מלאה שאם אפרוש טרם חצי שנה- אצטרך לשלם קנס מלא של 2700 ש"ח.
אני עומד כרגע בפני החלטה לפרוש מעבודתי בגלל אילוצים אישיים ולסיים שלושה חודשי עבודה.
ברצוני לציין שלא עברתי קורס כלשהו ע,י גורם חיצוני שהחברה השכירה, אלא חפיפה של שבוע וחצי ע"י אחת העובדות הוותיקות במחלקה.
כעת חברת כוח האדם, שדרכה נמצא לי העבודה, דורשת שאשלם את הקנס המלא של 2700 ש"ח.
מצאתי את עצמי חסר אונים ולא יודע מה לעשות, אשמח לדעת מבחינה משפטית האם יכולה החברה לחייב אותי אם לא עברתי קורס כלל. כרגע איני מוכן לשלם את הקנס אך מוכן לצאת לדרך משפטית שתוציא אותי זכאי מהחוב הזה. אשמח מאוד לעזרתכם ודעתכם בנושא ע"פי דיני העבודה המקובלים והידועים. תודה רבה.
יש לראות את החוזה טרם מתן מענה לשאלתך, ולבדוק בגין מה בדיוק חויבת - האם בשל הכשרה מקצועית? האם התחייבות לעבודה לשנה לאור התחייבות חברת כוח האדם?
בכל מקרה, ממליצה לך לאור הנסיבות האישיות אותן העלת לפנות לערכאות משפטיות, ולו בכדי להקטין את גובה הקנס, שהינו גבוה מאד.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
בחוזה חתמתי על "הוצאות שיהיו לחברה למען הכשרתי"... מה שכמובן לא משתקף במציאות בסופו של דבר כי לא עברתי שום קורס אלא רק חפיפה קצרה מאוד. חשוב לי לציין שבשיחה שהייתה לי טרם החתימה על החוזה, עם נציגה של כוח האדם שהייתה איתי ביום הראשון בעבודה, העלתי בפנייה שאלות כמו- אם לא אתאים, לא אסתגל וכו.. ובתשובה שלה היה מעיין "לא באמת נחייב אותך אם הסיבות יהיו מוצקות וכו.. מה שלא תואם כרגע את המציאות. החוזה נחתם לחברת הסלולר. חברת כוח האדם היא זו שמשלמת לנו פשוט בחודשים הראשונים ורק לאחר מכן אנחנו הופכים לעובדי חברת הסלולר.
לאור העובדה כי לא הייתה כל הוצאה למעסיק בגין ההכשרה, לא נראה על פניו שהנך מחויב בקנס.
לכן ממליצה לך ל"הלחם" על זכויותיך על מנת שלא ינכו את הסכום משכרך.
בהצלחה!
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר