שלום , אני עובד באבטחה במפעל מאוד מוכר באיזור הצפון , אני מועסק דרך חברת קבלן שאני לא אציין את שמה . אני עובד במקום שלוש שנים בדיוק ועכשיו אני עוזב את הארץ לצמיתות .
הגשתי מכתב פיטורים לבוס שלי בהתראה של שבועיים מראש כאשר יש לי יתרה של 23 ימי חופשה צבורים שנשארו
מה מגיע לי ברגע שאני מתפטר? האם יש פיצויים מסוימים כגון מה ששמעתי שלוקחים את המספר שנים שעבדת ומכפילים את הממוצע של השלוש שנים המשכורות האחרונות וזה הפיצויים???
כמו כן יש לי קרן ביטוח מנהלים וקרן פנסיה , האם אני יכול למשוך את הכסף???
ובנוגע לימי חופשה כמה אחוזים אני מקבל על כל יום חופשה כזה אחרי שכבר עזבתי את העבודה כי שמעתי שאתה מקבל 75% מהשווי של היום עבודה .
כמו כן אני מעוניין להגיש תביעה נגד אותה חברת כוח אדם בגין אי תשלום תוספת לילות ועוד דברים
אני אשמח לעזרה
תודה
ראשית, לא מובן אם התפטרת מדוע אתה סובר שכמה לך זכות לפיצויים? האם ישנו הסכם מיוחד עם החברה?
שנית, בתחום האבטחה ישנן זכויות רבות מרבות הן בהסכם קיבוצי והן בצו ההרחבה בעניין זה.
בעניין ימי החופשה שלך, הערך הנכון הוא 90% מערך יום עבודה.
בנוגע לקרנות שלך משיכה יכולה להעשות לאחר שחרור הכספים על ידי המעסיק.
בנוגע לרצונך לתבוע את חברת הקבלן/אבטחה בה אתה עוסק, ממליצה להמשך ייעוץ משפטי אישי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר