שלום רב,
במקום עבודתי הקודם הייתה לי תוכנית פנסיה של מגדל מקפת.
עם תחילת עבודתי במקום העבודה החדש, הנוכחי, בו הנני עובדת כבר כשנה נשלח סוכן שהציג עצמו כנציג של מגדל מקפת וזאת ע"מ להסדיר את המשך אותה תוכנית פנסיה שכבר קיימת. אציין כי בפגישתנו הדגשתי כי אני מעוניינת שקרן הפנסיה תופרש לאותה תוכנית והוא אישר שזה אכן מה שבכוונתו לעשות. הוא החתים אותי על טפסים והסביר לי שמדובר רק בהליך פורמאלי לשם העברת הפרטים. ואולם, הסתבר כי הנציג הוא נציג חברה אחרת אשר עובדת בשיתוף עם מגדל כמיטב הבנתי והוא פתח לי תוכנית אישית חדשה, בניגוד לבקשתי כאשר עשה זאת בעורמה, ללא ידיעתי ותוך ניצול האמון שנתתי בו.
לאחר התקשרויות עם מספר גורמים והוא ביניהם, נאמר לי שהעניין יטופל והתוכנית החדשה תסגר והקרן תועבר לתוכנית הישנה.
אולם בפועל דבר לא נעשה ואינני יודעת מה עוד אוכל לעשות.
אודה לכם אם תייעצו לי וכן תבהירו לי האם ע"פ חוק זכותי לבקש את שביקשתי ולעמוד על כך שתהיה לי תוכנית אחת יחידה.
בתודה מראש,
שני.
ראשית, זוהי זכותך המלאה להחליט לאיזו קרן פנסיה ובאיזה מסלול את בוחרת להתנהל.
ממליצה לפנות במכתב טרם נקיטת הליכים משפטיים כנגד הסוכן ואף כנגד שלוחת חברת הביטוח ולהתריע בהם, כי באם העניין לא יוסדר בהקדם (תוך פיצויי הולם על הפסדי הריביות וכו' אשר הקרן הישנה שלך צברה) את תנקטי בהליכים משפטיים.
בהצלחה,
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר