שלום רב אני נימצאת בבעיה ואני צריכה עזרה אשמח לתשובה, עברתי בחברה כוח אדם לחו"ל שלא מורשית כחברת כח אדם,יש להם רק עוסק מורשה כידוע לי אף אחד מבעלי העסק אין לו ידע במשאבי אנוש. עבדתי אצלם ללא חוזה עבודה מלבד 101 נאמר לי במייל בתחילת עבודתי את הבונוסים שאקבל,עבור כל פגישה שהגיעה שאני תיאמתי אותה ועל כל אדם אשר טס שאני תיאמתי אותו. חלתי והייתי במחלה ארוכה המעביד שלי לא מעוניין לשלם לי על הפגישות שתקיימו בימים שלא הייתי,הוא ציין בפני כי הימי מחלה שלי מפוברקים ואינו מוכן לשלם לי כל ימים אלו,עבדתי שם 4 חודשים,והוא טוען שבגלל החיסורים שלי פגעתי בשיגשוג העסק ולכן הוא יכול לתבוע אותי,בנוסף בתלוש משכורת לא מצוין ימי מחלה וימי חופש לצבירה העלתי בפניו שזה משהו שאינו חוקי וכי הוא מחויב לתת לי את הימים האלו הוא הלין בפני כי הוא משלם לי לפי שעה לכן אינו חייב בימים אלו,דרשתי ממנו לשלוח לי את הדוח של אלו שטסו והוא אינו מעוניין הוא מכנה אותי כעושקת אותו בגלל שאני מבקשת את המגיע לי האם הוא יכול לשלם לי רק עבור הפםגישות שהגיעו בימים שהגעתי לעבודה או ימים שיש לי עליהם ימי מחלה? האם הוא יכול לבחור לא לשלם לי ימי מחלה או חופש? האם חובה שיהיה מצוין בתלוש ימי חופש ומחלה? והאם יש לי עילה לתביעה? ומה הייתם ממליצים לי בנוסף לעשות תודה רבה רבה רבה
ראשית כל, כיום כל מעיק מחויב בשימוע טרם פיטורים.
שנית, הנך זכאית לשכר בגין עבודתך וכן לתשלום ימי חופשה ומחלה - מחלה בגין כל חודש 1.5 ימי עבודה.
בכבוד רב,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר