שלום רב,
אני עובדת במקום פרטי שנתיים וחצי ברציפות, אני בהריון בשבוע 7 ורציתי לדעת מהם זכויותי במידה ואתפטר?
חשוב לי לציין שעד שנכנסתי להריון לקחתי כדורי ציפראמיל עקב עצבים ומצב רוח ירוד בגלל העבודה (יש לי מעסיק שמדבר בצורה מזלזלת ופוגעת) והרופא המליץ להפסיק את הכדורים בגלל ההריון. לא רציתי להתפטר מאחר ולא רציתי להפסיד את הפיצויים שמגיעים לי.
שאלתי היא: האם כיום כשאני בהריון אני יכולה להתפטר ולקבל את הפיצויים? מה בדבר דמי לידה ומענק לידה? האם אוכל לחתום בלשכה?
אשמח לקבל תשובה
תודה
קארין
הריון אינו סיבה להתפטרות מזכה בפיצויים. ועל כן, רק באם ירצה מעסיקך ליתן בידך דמי פיצויים תהיי זכאית להם.
את יכולה לטעון להרעת תנאים עקב יחס מבזה ומשפיל (ממליצה לתעד את היחס הזה) ואז להתפטר בגין הרעת תנאים בזמן הריון.
מענק לידה ודמי לידה תקבלי, כמו כן את יכולה לחתום בלשכת האבטלה שכן מצבך הוא מצב מיוחד.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות נשים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
ראשית תודה על ההתייחסות. חשוב לי לציין שהמעסיק שלי אינו יודע עדין שאני בהריון. האם אתה ממליץ לספר לו או להמתין? האם כדאי לי אולי לנסות לגרום לו לפטר אותי? היחס שלו הוא ככה כלפי כולם ומאז ומתמיד היה כך. כלפיי התחלתי לחוש זאת לאחרונה. אני נמצאת במצב שאני נמצאת שם מחוסר ברירה כדי לא להפסיד את הזכויות שלי . ואני ממש ממש סובלת שם, היום כמעט התעלפתי מעצבים מהיחס שלו ושל הבת שלו שלמעשה גם הפקידה שלו. אשמח לדעת דעתך בנושא. תודה רבה
באיזה שבוע את? ברמת העקרון את אמורה להסביר למעסיק שלך את המצב הבעייתי שלך עד חודש חמישי ולא יאוחר מכך.
ממליצה לך להודיע למעסיק ובעניין היחס המבזה ממליצה לך לפנות אל משרדנו על מנת שנוכל לייעץ בפרוטרוט בעניינים אלו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר