שלום רב, פוטרתי ממקום עבודתי לאחר חצי שנה שעבדתי שם. הפיטורים נעשו לפני חודש וחצי, והיו ללא הודעה מקודמת (אם כי קיבלתי 3 ימי תשלום בגין אי מתן ההודעה). קיבלתי ביום תשלום המשכורות את השכר האחרון המגיע לי. הבעייה היא עם הפיצויים. היה לי ביטוח מנהלים אליו הופרשו הכספים. הסתבר לי לפני כמה ימים שסוכנות הביטוח לא קיבלה מהמעסיק שלי את הודעת העזיבה וטופס 161. גם אני לא קיבלתי את הטופס (אפילו לא ידעתי שאני אמורה למלא טופס כזה). בשבועיים האחרונים אני כותבת לחברה ומבקשת לעדכן אותי מדוע לא הוסדרו הודעת העזיבה והטופס. הם רואים את המיילים שלי - אך לא מגיבים. אציין כי מדובר בחברה גדולה (יחסית), מסודרת. אני חסרת אונים. האם יש לי מה לעשות? האם מדובר כבר בהלנת שכר מצדם? תודה רבה.
השאלה, אם בחוז העבודה מצוין לך סעיף 14, המזכה אותך בתשלום פיצויי הפיטורים. במידה ולא, לאור העובדה כי לא עבודת שנה שלמה, אינך זכאית לתשלום פיצויי פיטורים, אלא רק להעברת ביטוח המנהלים על שמך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר