שלום עורך דין.
אני עובדת בתחום הוראה חינוך לגיל הרך בתור סייעת-מטפלת בגן מסויים כשנה. לאחר חצי שנה החליטו המנהלים לקדם אותי לתפקיד אחראית כיתה ונתנו לי תוספת שכר שרשומה בתלוש כ200 שח נוספים על אחריות כיתה. לאחר החצי שנה שכולם היו מרוצים התחילה השנה החדשה והם הודיעו לי שהם רוצים להוריד אותי שוב לתפקיד מטפלת רגילה..ואני מודעת לזה שזה בגלל צימצומים וסרבתי בתוקף..בכל אופן זה ירד מאוד נמוך הם התחילו להתנכל אליי ולהתנהג אליי לא יפה וכל מה שעשיתי לא היה טוב בשבילם רק כדי לייאש אותי ואז כנראה שראו שאני לא מתייאשת החליטו לחבר כיתות ולהוריד אותי בתפקיד למרות שסירבתי בתוקף...ושכחתי לציין שזה לאחר שביקשתי מספר פעמים שיפטרו אותי והם לא מעוניינים לפטר כדי לא לשלם פיצויים שזה בסהכ פיצויים של שנה...האם יש עילה להרעת תנאים ?האם אוכל לתבוע ולקבל פיצויים גם לאחר שאתפטר למרות שמדובר בסכומים קטנים אך נגרם לי עוול?
הורדה בנפח ושעות העבודה יכולה להחשב כהרעת תנאים אשר מזכה אותך בפיצויים. כמובן שאת הפיצוים הללו תוכלי לממש ולדרוש רק לאחר תביעה בבית הדין אפילו והסכומים קטנים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר