עבדתי במשך 18 שנים (עד לפני שנה) במוסד ציבורי, בחוזה מיוחד שהתחדש כל שנה ל-10 חודשים, ללא כל תנאים סוציאליים.
במשך השנים ניסיתי בדרכים שונות לשפר את תנאי העסקתי, ללא הצלחה .
לפני כשלוש שנים נשאו מאמצי פרי, והשגתי תוספת מסויימת, שהפכה את התנאים לניסבלים.
לאחר שנתיים של עבודה בתנאים המשופרים, הגיע מנהל חדש, שהחליט כי אינו מוכן להמשיך להעסיק אותי בתנאים אלה.
כשהודעתי (בחריפות, אמנם) שאינני מוכנה לחזור לאחור,
קיבלתי בתגובה מייל מאותו מנהל, שאני לא חוזרת לעבודה, גם לא בתנאים הישנים.
לאחר מספר ימים הוא חזר-בו (חלקית)
והציע לי לחזור לעבודה - בתנאים הישנים.
סרבתי, וגם הסברתי, שמדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה.
לאחר מכן, קיבלתי הודעה ממנהלת משאבי אנוש, שלמרות שהתפטרתי, החליטו לפנים משורת הדין, לאור עבודתי המסורה במהלך השנים, לשחרר לי פיצויים עבור השנתיים האחרונות
(למעשה, רק אז התחילו להפריש עבורי לפנסייה ולפיצויי פיטורין - בעקבות החוק שהתקבל)
וזאת בתנאי שאחתום על הצהרה, לפיה אין לי שום תביעות נוספות.
אני לא יודעת עדיין אם יש לי עילה לתביעות נוספות
אבל, הגיעה אלי אינפורמציה, לפיה אין זה חוקי לדרוש ממני לחתום על הצהרה שכזו,
וגם אם אחתום, אין לחתימה שלי שום משמעות מבחינה חוקית.
והשאלה שלי - האם האינפורמציה הזו נכונה? תודה
ממליצה לך לא לחתום, היות והנך זכאית לפיצויי פיטורים בגין כל תקופת עבודתך במקום העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אני באמת בודקת אפשרות כזאת, אם כי, הסיפור שלי מאד מורכב
והזכאות לפיצויים עבור כל השנים (חוץ מהשנתיים האחרונות) רחוקה מלהיות וודאית
(במשך 16 שנים חוזה שנתי ל-10 חודשים, שבו נכללו פיצויי פיטורין בשכר, ע"פ סעיף 28, באישור הממונה על יחסי העבודה. רק בשנתיים האחרונות לא נכלל הסעיף הזה בחוזה ).
השאלה שלי יותר ספציפית.
האם מותר למעסיק, חוקית, להתנות את מה שהוא כן מוכן לתת,
בחתימה שלי על ויתור על תביעות נוספות בעתיד. במילים אחרות, האם אני יכולה לכתוב לו, שהדרישה שלו ממני איננה חוקית, ושישחרר לי בבקשה את הפיצויים עבור שנתיים האחרונות. (אני מעדיפה שתהיה לי, בינתיים, ציפור אחת ביד...)
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר