שלום רב,
פוטרתי לאחר 3 חודשים מה שהמנהל הגדיר לי תק' ניסיון ( בחוזה מתייחס התק' ניסיון להעלאת השכר בתום התק' באם ממשיכים) .בחוזה יש לי הודעה מוקדמת של 3 חודשים.
1. האם החברה יכולה לא לכבד את ההודעה המוקדמת בשל התק' הקצרה ?
2. אם החברה תרצה להמיר זאת בחלף האם זה נתון להסכמתי (בכל זאת רכב ונייד שווים כסף) ?
להלן הסעיפים הרלוונטים מתוך ההסכם :
תק' הסתגלות - "שכר יסוד חודשי בסך של ____ ברוטו מוסכם כי שלושת חודשי ההעסקה הראשונים של העובד יחשבו כתקופת ניסיון. במידה וכחלוף תקופת הניסיון כאמור יחליט מנכ"ל החברה להמשיך את תקופת ההעסקה של העובד, יעודכן השכר החודשי של העובד לסך של ____ ברוטו בתוקף ממועד זה ואילך.."
הודעה מוקדמת - "מאחר והסכם זה אינו לתקופה קצובה, הצדדים רשאים להביא הסכם זה לידי סיום, בהודעה מוקדמת מראש בת שלושה חודשים..לחברה שמורה הרשות לקבוע, אם, בתקופת ההודעה המוקדמת או חלקה, ימשיך העובד לעבוד אצלה או שהחברה תוותר על עבודתו, מבלי שהדבר יפגע בזכות העובד לקבלת פדיון תקופת ההודעה המוקדמת או חלקה. ויתרה החברה על עבודתו של העובד בתקופת ההודעה המוקדמת, כאמור בסעיף זה לעיל, יהיה זכאי העובד לעשות שימוש ברכב החברה ו/או בטלפון הסלולארי, שניתן לו על ידי החברה ו/או בכל ציוד אחר, שניתן לעובד על ידי החברה, במהלך עבודתו, במהלך תקופה זו"
לפי הנתונים נראה כי אתה זכאי להודעה מוקדמת לפי החוק 5 ימים.
3 חודשים הודעה מוקדמת למיטב הבנתי לפי ההסכם, זה רק אם עברת את תקופת הנסיון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
סעיף התק' ניסיון מתייחס לשהעלאת השכר. סעיף ההודעה המוקדמתץ רשום בסעיף נפרד. אם רצה בכך הארגון מדוע לא סייג את ההודעה המוקדמת גם לתק' הניסיון ?
מה לגבי החלף זה מצריך אישור שלי גם ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר