עבדתי במקום עבודה כחמש שנים. המשרה היתה מוגדרת ל-35 שעות עבודה מהבית (אשקלון) כשפעם או פעמיים בשבוע אני צריכה לנסוע למשרדי החברה שברמת השרון. בפועל יצא שעבדתי בדר"כ יותר מ-35 שעות. בימים בהם נסעתי למשרדי החברה עבדתי יותר משבע שעות. לעיתים יצאתי בשש בבוקר וחזרתי בעשר בלילה. במהלך חופשת לידה החלטתי להתפטר ולעבור למשרת מורה, וזאת על מנת לצמצם את שעות העבודה, וכדי שלא אצטרך לנסוע למרכז. כחודש וחצי לפני סיום חופשת הלידה ביקרתי במשרדי החברה ובישרתי לאחד הבוסים שאני לא חוזרת לעבוד. לא כתבתי מכתב התפטרות, אבל הבוסים ידעו על כוונתי וחשבו על מחליפה. חופשת הלידה הסתימה בתחילת ספטמבר. בשבוע שעבר הייתי שוב במשרדי החברה ודיברתי עם הבוס השני שלי על הסיבה לעזיבה. לא הזכרתי את פיצויי הפיטורין, אבל אתמול שאלתי את מנהלת המשרד מה לגבי הפיצויים והיא אמרה שהבוס שלי טוען שלוא מגיע לי כי לא התפטרתי כדי להיות עם הילד. אמרתי לה שכפי הידוע לי אני זכאית לפיצויים גם במקרה של הטבת התנאים כך שיאפשרו לי להיות יותר עם הילד. מה לעשות אם יסרב? מה הופך את המשרה החדשה לכזאת שמשפרת משמעותית את המשרה שלי? מתנצלת על אורך המכתב...
כפי שתיארת, הרי שהשעות הנוחות הן מה שמיטיבות עימך ועל כן זוהי התפטרות מזכה.
במקרה של סירוב המעסיק פני לייעוץ וייצוג משפטי הולם ע"י עו"ד המתמחה בדיני עבודה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר