אני עובד בתור פועל יומי/שעתי 40 שעות בשבוע (5 ימים).
כשחזרתי לעבודה אחרי החגים הודיעו לנו ביום שחזרנו לעבוד שמלמחרת נהיה שוב בחופש בגלל עבודות הנדסיות למשך חודש שלם.
האם מותר למעסיק לא לשלם בזמן הזה?
בינתיים העבודות ההנדסיות מתעכבות ויקחו יותר מחודש,רשמית לא פוטרתי ואני בחופש אבל המעסיק לא רוצה לשלם והיה לו ברור שאצטרך למצוא עבודה אחרת.
אני עובד שם כבר יותר משנתיים אז אני יודע שאני יכול לבקש פיצויי פיטורין אם אבחר לעזוב אבל האם מותר למעסיק לא לשלם על החופשה הזו שהוא כפה עליי?!
על המעסיק, ראשית לשלם לך עבור ימי חופשה המגיעים לך עפ"י דין, עוד ביכולת המעסיק להודיע לעובד כי הוא נמצא בביתו בשל סיבות כאלו ואחרות שאינן פיטורים, אך עליו לפצות את העובד על הפסד השכר שהיה צפוי.
אכן מדובר בהרעת תנאים מזכה בפיצויים, מה גם שלכאורה ניתן לטעון כי כל עוד המעסיק מונע ממך להגיע למקום העבודה הרי שהוא פיטר אותך שלא כדין.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אם הבנתי נכון אז מגיע לי תשלום על החופשה גם אם אין לי מספיק לי מספיק ימי חופשה עבור אורך החופשה שעשו לנו.
חודש ולפי מה ששמעתי כנראה אפילו חודשיים שלמים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר