צהריים טובים,
הנני סטודנט המועסק בעבודה חלקית (משמרות) בבי"ס לאנגלית WSI, כדייל מכירות והסברה.
היום, יום א', נקבעה לי משמרת בין השעות 12:00-16:00.
כאשר הגעתי למקום, ציינה בפניי הפקידה כי מנהלת הסניף ביקשה שאמתין לה שתצא מפגישה על מנת לערוך שיחה קצרה לפני תחילת עבודתי.
בשעה 12:20 התפנתה אליי המנהלת, ולאחר שיחה בת 7-8 דקות לערך, בה נמסר לי שהיא "מתלבטת" בנוגע להמשך עבודתי, נשלחתי לדרכי לאחר שהיא לא איפשרה לי לעבוד במשמרת היום.
ביום שלישי יש לי משמרת נוספת, ויש לומר כי היא ציינה בפניי כי גם ביום שלישי לא אעבוד במשמרת, עד שיסתיים תהליך ה"שימוע" ביום שלישי הקרוב ושם תתקבל החלטה סופית לגביי.
כששאלתי מדוע היא לא הודיעה לי מראש שלא אעבוד היום ושמדובר בשיחה קצרה, נעניתי ש"זהו תהליך שימוע".
שאלותיי הן - האם אני זכאי לשכר עבודה על היום, מכיוון שהגעתי למשמרת שנקבעה לי אך לא ניתנה לי האפשרות לעבוד היום.
האם אני זכאי להחזרי נסיעות לעבודה היום? (יש לציין כי נכחתי בסניף כחצי שעה, המתנה + שיחה).
והאם אני זכאי להחזרי הנסיעות ביום שלישי, כשאגיע לשיחת ה"שימוע" שלי וההחלטה הסופית לגביי?
לתשובה אודה מאוד.
עידן.
ראשית, עבור יום העבודה בו הגעת עליך להיות מתוגמל כולל נסיעות כמובן.
באשר ליום שלישי, בו לכאורה יערך שימוע, הרי שהליך זה אינו תקין.
הליך שימוע אמור ליתן בידך את הזכות להתגונן טרם הפיטורים, והינך יכול להיות מיוצג ע"י עו"ד בהליך זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
על יום העבודה היום (יום א) בו לא עבדתי בסופו של דבר אכן מגיע לי שכר מלא?
יש לציין כי ביום שלישי תינתן לי האפשרות לומר את דבריי ולאחר מכן תתקבל החלטה, האם מידע זה משנה את עמדתך?
אכן בגין היום הראשון מגיע לך תשלום עבור יום עבודה מלא.
באם תינתן לך האפשרות לומר את דבריך הרי שזה יהיה הליך שימוע תקין. מומלץ להגיע מיוצג בעניין זה ו/או לדרוש להקליט את הליך השימוע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר