יש לי בעיה ייחודית. אני סיימתי חופשת לידה ב-10/10/2010. במהלך חופשת הלידה עברתי מצפת לראשון לציון, אך אני עובדת ברשת ולכן יש להם חובה להחזיר אותי לעבודה במקום מגוריי החדש.
כשחזרתי לעבוד ביקשו ממני לחתום על חוזה חדש שבו נשארים אותם תנאי העסקה מלבד אופי התפקיד (ביקשו שאהפוך להיות עוזרת מנהלת סניף במקום מנהלת סניף שהייתי במשך שנה בצפת).
במשך שבוע התעכבה תחילת העבודה שלי כי לא הסכמתי לחתום על חוזה חדש, ולאחר מכן החלטתי שאחתום בכל מקרה כדי שלפחות אתחיל לעבוד.
הודעתי על כך טלפונית למעסיקה שלי ומאז היא לא חזרה אלי.
עבר כבר שבוע, ואני מפסידה ימי עבודה כי היא מעכבת אותי.
האם מגיע לי שכר על ימי העבודה האלה, שבהם אני מוכנה לעבוד אפילו בתנאים החדשים שלהם, והם לא חוזרים אלי?
תודה מראש על העזרה!
ענבר אור
המלצתי היא לך לפנות בכתב למקום העבודה, ולדרוש תשובה בגין חזרתך לעבודה.
שנית, לאור העובדה כי את זו שבעצם שינתה את מקום המגורים, מקום העבודה לא מחוייב להחזירך לאותו התפקיד בו עבדת. החיוב הינו לאותו מקום עבודה - קרי בצפת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אורנה תודה רבה על התשובה.
אני יודעת כבר שהם לא מחוייבים ואני ביקשתי כבר לפני שבוע להחזיר אותי לעבודה בתנאי החוזה החדשים.
אך הם מתעלמים ממני - לאחר פניות טלפוניות ובכתב. כלומר, הם מונעים ממני חזרה לעבודה - שזה למיטב הבנתי לא חוקי.
שאלתי היא: האם אני יכולה לדרוש מהם תשלום על הימים בהם עיכבו אותי, למרות שהסכמתי להתחיל לעבוד בתנאים שהוצבו לי...
מדובר כבר במעל לשבוע...
תודה מראש,
ענבר אור
לכן, עליך לשלוח למקום העבודה מכתב, ולומר שכל עוד שאינם מחזירים לך תשובה, את תדרשי את השכר בגין הימים בהם הנך יושבת בביתך בהמתנה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר