שלום,
חזרתי מחופשת לידה לפני כשנה ולצערי שכחתי לדווח שאני מגיעה ברכבי הפרטי ולא בהסעות. בעקבות כך לא קיבלתי החזרי נסיעות מאז.
ברגע ששמתי לב וביקשתי לדעת האם הנושא טופל וההפרשים ישולמו לי החודש, נעניתי שלא.
ההסבר של חשבת השכר: הבעיה היא שלך שלא דיווחת ולכן לא יוחזר לך רטרואקטיבית אלא מהיום בו דיווחת.
האם זה נכון? הם לא חייבים לשלם לי החזרי נסיעות רטרואקטיבית?
אציין שדבר כזה בוא בגדר "ראש קטן" מאחר ובמילא זה ברור שאני לא יכולה להשתמש בהסעות מאחר והשעות שלי לא תואמות את זמני ההסעות (אני כמעט תמיד מגיעה 10-15 דקות אחרי ויוצאת קבוע ב-16:00 כאשר ההסעות יוצאות ב-16:45 בדיוק). יש לכך הוכחות ותדפיסי שעות ואם הם היו רוצים יכלו לראות זאת בקלות.
דבר שני: אני שוקלת לעזוב את מקום העברודה שלי לאחר 12 שנים, זאת מכיוון שבמשך 6 שנים לא אושרה בקשתי לתוספת שכר בדרך של התחמקויות ותירוצים שונים.
אציין שאני יודעת שהרבה נשים במקצועי ובוותק ונסיון כמו שלי מקבלות שכר הרבה יותר גבוה משלי. הנושא מייאש אותי ולאחרונה התחלתי לחפש עבודה ואף מצאתי שיש לעולם שבחוץ מה להציע לי.
השאלה שלי: מה קורה במקרה כזה עם פיצויי הפיטורין. מצידי לא הייתה ברירה, 6 שנים ללא תוספת או שינוי בשכר הן מבחינתי חד משמעית הרעת תנאים. האם אני אקבל את פיצויי הפיטורין מסיבה זו?
בברכה, ליאת
אי העלאה בשכר אינה מהווה הרעת תנאי עבודה המזכה בפיצויי פיטורים.
בנושא הוצאות נסיעה - הנך יכולה לדרוש עד 7 שנים אחורנית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר