אני מועסק כ- 5 שנים בירושלים כאשר מגורי בלוד. אני נוהג כל יום את הדרך. אני מתקשה להגיע כמו כולם ב-08:30 ומאחר בין חצי שעה לשעה כמעט כל בוקר. אני משתדל לתת מעצמי את המיטב בשעות שאני בעבודה, אבל השחיקה הנפשית עצומה הן בגלל כמות הנהיגה והן בגלל ניהול מבולגן. המעסיק אינו מוכן לסדר לי חניה בבנין בטענה שזה יקר, אני אמור להיות מתכנת מחשבים אבל מופרע כל היום בטלפונים של תמיכה בגלל שאנחנו מעט אנשים.. יש עוד דברים ודבר מצטרף לדבר ואישית אני מרגיש שהמקום והמעסיק מרוקנים אותי נפשית. בסה"כ האיחורים שלי קשורים גם לפגיעה במוטיבציה. השאלה, אם נניח שהמעביד יחליט לפטר אותי האם מותר לו לשלול ממני פיצויים? אוסיף, שאין ביננו הסכם עבודה בכתב למרות שבזמנו בקשתי יותר מפעם אחת אך תמיד התחמק.
בתודה מראש
שלילת פיצויי פיטורין מותרת במקרה בו העובד מועל באמון המעסיק או מנצל לרעה את סמכותו. במקרים בהם עובד מפוטר בגלל שעבר עבירה פלילית לא תמיד ניתן לשלול ממנו את פיצויי הפיטורין. קל וחומר שאם מדובר באיחור לעבודה אין למעסיק, על פניו, את הזכות לשלול פיצויי פיטורין.
כמובן שיש לבדוק את נסיבות העניין על מנת לתת לך מענה יותר מדוייק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר