שלום רב,
ההמעביד הודיע לי על פיטורי כשבוא אחרי שגיליתי שאני בהריון, בבדיקת דם. אני נחשבת לעובדת מצויינת ומבחינה זו לא היתה שום סיבה לפטר אותי אלא שכנראה נודע למעביד שיש בכוונתי להכנס להריון.
כשהודיע לי על הפיטורין הודעתי לו על הריוני, ומאז התחילה מסכת התעללויות מצידו שבסופו פיטר אותי עם מכתב פיטורין ללא אישור ממשרד התמ"ת . שאלתי האם יש חשיבות לגיל ההריון בזמן שהודיע לי על הפיטורין? היות ונכון לאותו תאריך היה מדובר בהריון צעיר של מס' שבועות
גילגול שלום,
למיטב ידיעתי התנאי להגנה שמקנה חוק עבודת נשים מפני פיטורין במהלך ואחרי היריון הוא וותק של העובדת של שישה חודשים לפחות במקום העבודה ואין רלבנטיות לגיל ההיריון.
אשמח לייעץ לך בנושא במידה ואת מעוניינת.
היה והנך עובדת מעל ל - 6 חודשים, חל איסור מלפטרך ללא היתר מהממונה על חוק עבודת נשים. לכן, הנך עליך להגיש דרישה למעסיקך לקבלך חזרה לעבודה ובמידה ולא לשלם לך את כל זכויותתיך.
במידה והנך עובדת פחות מ 6 חודשים, חל בעניינך,חוק שוויון הזדמנויות בעבודה האוסר פיטורים בשל מין והורות.
ממליצה לך לפנות ייעוץ בנושא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר