שלום רב.
לאחר חופשת לידה חזרתי למקום עבודתי. לא עבר חודש והודיעו לכל העובדים שהחברה נסגרת (עקב החלטת דירקטריון ולא עקב פשיטת רגל) וכולם מפוטרים, כולל אנוכי.
הם אמרו לי שהם מתכוונים לפנות למשרד התמ"ת ושם ויתנו להם אישור לפטר אותי בגלל שהחברה נסגרת(ובעצם דיני כדין שאר העובדים). והם לא יצטרכו לשלם לי מעבר להודעה של 30 יום שנתנו לי.
יש פה פגיעה בזכויות שלי. אני מבינה שאין יותר חברה ולכן הם לא יכולים לספק לי מקום עבודה אבל למה הם מתנערים מתשלום של עוד חודש משכורת (למניין 60 הימים לאחר חזרה מחופשת לידה).
האם במקרה של סגירת חברה ניתן לצמצם את התקופה שמשלמים לי או שהמעביד יצטרך עדיין לשלם לי 60 יום של משכורת + 30 יום הודעה מוקדמת לאחר חזרתי לעבודה.
האם זה בסדר שהדרקטריון החליט על סגירת חברה וזכויות העובד נפגעות?
תודה רבה.
חנית,
בנסיבות המתוארות, היות והפיטורין לא נובעים מההיריון שלך אלא מהחלטת הדירקטוריון, סביר להניח שמשרד התמ"ת יאשר את הפיטורין.
למיטב ידיעתי, היות והחברה נסגרת בפירוק מרצון את יכולה לנסות לתבוע מהחברה את יתר הימים המגיעים לך על פי חוק אלמלא הייתה החברה נסגרת.
צרי עמי קשר במידה ואת זקוקה ליעוץ נוסף.
תודה רבה על התשובה.
הנהלת החברה הודיעה לי על ההודעה של 30 יום (בעל פה) מיד עם החלטת הדירקטריון על סגירתה (כלומר עוד בטרם קיבלו אישור רשמי ממשרד התמ"ת). האם זה בסדר או שהם צריכים קודם לקבל אישור. והאם זה בסדר להודיע בעל פה ולא בכתב.
ראשית - על הדרקטוריון לבקש את אישור התמ"ת טרם פיטוריך, כל עו שאין בידיהם אישורף הפיטורים אינם תופסים.
הודעת פיטורים יכולה להיות גם בע"פ. ממליצה לך לדרוש את כל זכויותיך מהדרקטוריון, כי אם לא תפעלי כן, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, לאור העובדה שהחוק אוסר פיטורים במשך התקופה המוגנת - קרי 60 ימים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר