שלום רב. בהכשרתי אני מורה ואני מועסקת ע"י משרד החינוך כמורה ממלאת מקום היות ואין עבורי תקן פנוי למשרה קבועה. לעיתים ישנה תקופה ארוכה שאינני עובדת .
לפי תקנון משרד החינוך מתקבל עובד הוראה להיות במעמד קבוע רק לאחר עבודה מלאה למשך 3 שנים.
לצערי המצב בשטח לא מאפשר לי לעבוד את התקופה ואת היקף המשרה שהמשרד מבקש, לכן יש כאן מעין תרגיל ביצה ותרנוגלת. אין לי קביעות - אז לא מחוייבים לספק לי משרה קבועה ולהפך.
האם המשרד יכול לנהוג כך?האם הוא יכול להעסיק אותי מתי שבא לו וכשלא אז לא לשלם לי פיצויים? האם ישנה דרך למנוע ממשרד החינוך להמשיך ולפגוע בקידום המקצועי שלי?
שאלה נוספת עוסקת בנושא תלוש המשכורת. בתלוש רשום " שכר משולב" אך אין לי יכולת לדעת איך הוא מחושב והוא משתנה כל חודש? האם זה חוקי שלא מצויין לי בתלוש כמה ימים ושעות עבדתי?
האם ישנו גוף המטפל בגופים ממשלתיים?
תודה מיכל
ראשית, הנך יכולה לפנות להסתדרות המורים.
שנית, אכן, הוא יכול, היות ואת מוגדרת כעובדת זמנית, הנך יכולה לא להסכים, אך במידה ולא תסכימי לא תהא לך תעסוקה. מצב בעייתי, אך לא ניתן לחייבאת משרד החינוך לקלוט אותך, אך למרות האמור, במידה ותתקבל עובדת אחרת כמורה קבועה, תוכלי להלין על כך ולדרוש את קבלתך כעובדת קבועה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני יודעת בבירור על קליטה של מורות חדשות למשרה מלאה למשך שנה, אך לא למשרה קבועה. כשפניתי לפיקוח וביקשתי רישומים לא ממש התייחסו אלי. המפקחת אמרה שאין לה ממש וניסתה להתחמק. איך אני יכולה לפנות בצורה יותר סמכותית?
די בעייתי, היות והיא לא מחוייבת ליתן לך רישומים של מי התקבל ומי לא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
איך אפשר בכל זאת לראות רשימת המתנה לקבלת קביעות? או עוד כמה מורות וותיקות יש לפני בתור לקבלת קביעות?
האם אין זו הולכת שולל לבקש ממני להמתין כשאני בעצם לא יודעת כמה זמן? אולי אני אגלה שלא שווה לי בכלל?
ממליצה לך לפנות אל משרד החינוך ולשאול את שאלותיך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר