שלום,
אני עובד במשרה מלאה בת 6 ימים בחברה שיש לה כמה סניפים ברץ, מקום עבודתי הינו בעיר נצרת.
אני עובד בימים שני עד שבת,
שני עד ששי משעה 9:30-18:00
וביום שבת 9:30-14:00
יום ראשון הינו יום חופש בעיר נצרת ולכן הסניף סגור
על זה שאני לא עובד ביום ראשון החברה מקזזת 7.5 שעות בתלוש המשכורת עבור כל יום ראשון אני לא עובד בו בגלל שהסניף סגור.
חודש שיש בו 4 ימי ראשון מקזזים 30 שעות וחודש שיש בו 5 ימי ראשון מקזזים 37.5 שעות, וזה מתבטא בתלוש תחת כותרת מונה קיזוז בסכום שלילי (ז"א אני משלם לחברה את השעות הנ"ל)
בפנייתי לחברה ציינו שאני עובד ימי ששי 8.5 שע' ושבת 4.5 שע' והתוספת שאני מקבל עבור השעות הנ" 50% מתקזזות עם שעות יום ראשון שלוקחים.
שאלתי, האם מותר להם לקזז אם בכלל כי אין אני אשם בזה שהסניף סגור ימי ראשון, ונניח שכן מותר להם הרי התוספת שאני מקבל עבור ימי ששי ושבת בשבוע לא מגיעה עד 7.5 שעות שמקזזים באותו השבוע עבור אי עבודה ביום ראשון של אותו השבוע
אודה לכם אם תסבירו לי את זכותי בנושא הנ"ל
תודה
התשובה לשאלה טמונה במבנה העסקתך , האם אתה מוגדר כעבוד שעתי אז מדוע מקזיים שעות בחסר
אם אתה עובד חודשי אזי אם הגעעת ל 186 שעות לא ניתן לקזז. לכאורה ממה שקראתי אתה עונה להגדרה של משרה מלאה ועל כן לא ניתן לקזז משכרך שעות בחסר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר