שלום רב,
אני בחודש ה-5 להריוני, פניתי למנהלת הישירה שלי במקום עבודתי וביקשתי כי שעות הבדיקות במהלך ההיריון יזקפו לזכותי וירדו ממניין 40 השעות ולא ממניין ימי המחלה, קיבלתי תגובה רשמית ממנה ובכתב כי מאחר והחברה משלמת יותר ממה שהיא צריכה בכך שנותנת ימי מחלה בתשלום מלא החל מהיום הראשון החברה אינה נותנת בנוסף 40 שעות בדיקה להיריון.
מאחר ואני יודעת כי החוק אומר אחרת ציינתי את החוק בפני המנהלת שלי.
נינזפתי על כי זו אינה הפעם הראשונה שאני מעלה את הנושא (זהו ההיריון הרביעי שלי והנושא הועלה על ידי כבר מהריוני הראשון) ואין לה מה לבדוק מאחר וזוהי תגובת החברה.
לאחר מספר שעות וכשהמנהלת שלי הבינה כי היא טועה, היא באה אליי ואמרה שאני צודקת ואכן הבדיקות יופרשו על חשבון ה-40 שעות שמגיעות לי על פי חוק.
מאחר ובהריונות הקודמים לא קיבלתי את ה-40 שעות ומאחר ובהיריון הנוכחי אני נמצאת ביתרה מאוד קטנה של ימי מחלה, ביקשתי מהמנהלת שלי החזר רטרואקטיבית של ההריונות הקודמים.
כיום התשובה שקיבלת היא שמאחר והחברה מיטיבה עם עובדיה היא אינה מחזירה רטרואקטיבית ימי מחלה, וכן החברה תחייב אותי בגין אחזקת הרכב ששולמה לי בזמן ימי המחלה.
סה"כ חוב בסך של כ3,000 ש"ח.
האם החברה פועלת באופן חוקי?
כיצד עליי לפעול?
אני בהיריון ולא אוהבת את תחושת ניצול המצב כפי שמצטייר ממקום עבודתי שבו אני מועסקת כ-6 שנים.
לכאורה, ניתן לטעון, כי העובדה שהחברה מיטיבה עם עובדה אינה רלוונטית לעניין הריונות. השאלה האם את רוצה לתבוע את החברה בעבור שעות שנוכו לכאורה שלא כדין בשנים קודמות? נא שימת ליבך להתיישנות במקרים מסוימים אלא אם כן תצליחי להוכיח כי באת בדרישה לתשלום שעות אלו עוד בתחילת ההריון הראשון.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שבה המנהלת שלי נתנה את תגובתה לבקשתי וציינה במכתבה כי זוהי אינה הפעם הראשונה שאני מעלה את הנושא וגם בעבר התשובה הייתה זהה (לא נותנים בחברה 40 שעות בדיקה).
שאלתי-
החברה מאוד מתאמצת לייאש אותי וגוררת אותי לעימותים בלתי נעימים בנושא.
אני חוששת כי בכוונתם לפטר אותי ברגע שהחוק יאפשר ולכן אני מעוניינת לבחון את זכויותיי מבעוד מועד.
האם ישנה עילה לתביעה בגין ניצול, אפלייה, עוגמת נפש כלפי החברה ולזכות בפיצויים מוגדלים?
לכאורה את יכולה לטעון להרעת תנאים נמשכת בכל פעם שאת בהריון. זוהי עילה מסובכת אשר לעניות דעתי מעולם לא דנו עליה בבית הדין לעבודה.
זה ללא ספק מעניין ברמה המשפטית, אך עליך לשקול את מירב השיקולים, באם הרגשתך כי הולכים לפטר אותך עקב כך, עלייך להקדים תרופה למכה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר