שלום. שמי אביחי כהן ואני עובד בחברת אבטחה המתמחה באבטחת בתי מלון.
במסגרת העבודה בחברה נדרשים כלל הקב"טים לצאת לקורס מטעם חברת "פלגים", אשר מעניק ידע וסמכויות באבטחת בתי מלון.
אני עובד כבר ארבעה חודשים בחברה והשבוע נמסר לי כי לקורס אני אמור לצאת בשבוע הבא. במשך הזמן שאהיה בקורס (ארבעה ימים מלאים - מבוקר עד ערב) לא אקבל כל תשלום מהחברה.
כשפניתי לקצין הביטחון הראשי האחראי עלי כדי לברר את פשר אי מתן התשלום, נאמר לי שהסיבה היא כי משטרת ישראל מחייבת את חברת האבטחה להוציא את המאבטחים לקורס הזה.
שאלתי היא, האם נכון הדבר, שבגלל הסיבה הרשומה למעלה אין החברה צריכה לשלם לי על הימים אותם אעשה בקורס.
בתודה,
אביחי כהן.
לא נכון, חובתם לשלם עבור הימים הנ"ל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה עו"ד פרל, על תשובתך המהירה!
היום בצהריים הייתה לי שיחת טלפון עם אחת הבכירות בחברה שבה היא פירטה לי עוד שתי סיבות לפיהן לא מגיע לי תשלום, הנגזרות מן הסיבה אותה פירטתי בהודעה הקודמת.
הסיבה הראשונה היא כי הקורס חיצוני לחברה ולא "מטעמה", ואם לא דרישתה של המשטרה, הייתי ממשיך לעבוד גם בלעדיו וכי תעודת הגמר של הקורס היא אוניברסלית ואינה קשורה בלעדית לחברה בה אני עובד וכי אוכל לעבוד באמצעותה באבטחת כל בית מלון ודרך כל חברה בישראל.
הסיבה השנייה, לטענתה, היא שבחוזה עליו חתמתי מופיע סעיף העוסק בעניין זה (למרות שאני לא זוכר שחתמתי על סעיף כזה).
האם עובדות אלו - כפי שהוצגו לי על ידי אותה בכירה - משנות את זכותי לקבלת תשלום?
ואם לא, האם פיטורי בגין אי יציאה לקורס תחשב עילה לתביעה על פיטורים שלא כדין?
בתודה רבה!
אביחי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר