שלום,
הועסקתי במשך שנתיים במשרת משמרות שבמסגרתה נדרשתי לעבוד גם שעות נוספות ושבתות, ששולם לי עבורן תעריף מוגדל.
בבואי לחשב את פדיון החופשה לו אני זכאית בעזיבתי,
קראתי כי שיעור דמי החופשה של עובד בשכר, כלומר עובד כמוני המקבל שכרו לפי ימי עבודה או שעות עבודה, נעשה על פי החישוב הבא: שכר העבודה היומי הממוצע של העובד כפול מספר ימי החופשה שלו. שכר עבודה יומי הוא הסכום המתקבל מחילוק השכר של שלושה חודשים שקדמו ליציאה לחופשה למספר תשעים.
מאידך, קראתי באתר חילן-טק שסעיף 10 לחוק חופשה שנתית מגדיר את השכר המשולם לעובד בעת חופשתו כתמורה "המשתלמת לעובד על-ידי המעביד בעד שעות העבודה הרגילות, זולת אם נקבע אחרת בהסכם קיבוצי". רשום שבהתאם לכך, חישוב השכר בעד החופשה אמור להתבצע *ללא* התחשבות בתעריף המוגדל המשולם בעד עבודה בשבת.
כיצד אם כן, אמור להתבצע חישוב שיעור דמי החופשה של עובד בשכר? (את מס' ימי החופשה שאני זכאית להם אני יודעת, רק שלא ברור לי כיצד לחשב שכר עבודה יומי ממוצע בהתעלם מהתעריף של השעות הנוספות).
אודה על עזרתכם.
עליך לחשב את שכר היסוד, קרי ממוצע של 12 חודשים אחרונים.
היה ועבדת 5 ימים יש לחלק ל - 22, היה ועבדת 6 ימים בשבוע לחלק ל - 26.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר