שלום רב, אני עובדת במקום טיפולי ומועסקת כפרילאנסרית. משלמים לי משכורת פר טיפול שאני מבצעת. בחודש אפריל התבשרתי בכתב על העלאה יפה בשכר פר טיפול שאבצע. ואכן קיבלתי תשלום עד כה שבתוכו משוקללת העליה בשכר. לפני כיומיים קיבלתי הודעה מהמעסיקה שלי שהיא עשתה טעות (לא פירטה מהי הטעות), שהיא נורא מתנצלת ושעליה לקזז לי חלק מסכום ההעלאה רטרואקטיבית החל מהחודש שבו ההעלאה החלה. האם על פי החוק מותר לה לבצע זאת? נ.ב-אני מקבלת תשלום בצ'ק מדי חודש. תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
זו שוב אני, שכחתי לציין כי יש לי חוזה כתוב של פרילאנסרית עם פירוט שכר. אשמח לדעת מהו החוק המדוייק ומדוע מותר למעסיקה שלי לבצע קיזוז כזה? תודה רבה
היות והנך עובדת כפרילנסרית אין חוקי משפט העבודה חלים עליך, אלא אם תעמדי במבחנים לקיום יחסי עובד ומעביד.
שנית - בתור פרילנסרית זכותה להפחית שכר שטרם קיבלת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שלום לך שוב, שאלה אחרונה מכיוון שהעניין מטריד אותי: אם כך הדבר, האם אני יכולה להודיע לה שאני עוזבת מיידית את מקום העבודה? בעיקרון אני חתומה בחוזה על הודעה מראש של חודש, אבל לפי מה שאני מבינה חוקי משפט העבודה לא חלים עליי.. תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר