שלום רב
במשך כשנה וחצי עבדתי בעמותה על בסיס שכר חודשי קבוע של 2000 ש"ח, מתוכם הורידו לי מס בריאות, מס הכנסה ועוד.
את התשלום רשם המעסיק כהחזרי הוצאות ללא שום פירוט שכר אחר.
לאחר שנה וחצי פוטרתי ללא קבלת פיצויים עקב רישום ההכנסה כהחזר הוצאות לטענת המעסיק.
חשוב לציין שהועסקתי ללא שום הסכם בכתב ביני לבין המעסיק.
האם הגיוני שמשכורת תהיה מורכבת כולה מהחזר הוצאות ללא שכר בסיס?? במידה ומדובר על החזרי הוצאות שלא מקנים לי שום זכות סוציאלית למה עדין נלקחו ממני מיסים על השכר??
שאלה שניה, פניתי לאותו מעסיק על מנת שימלא לי טפסים על משכורתי על מנת לפנות עם טפסים אלו לשם קבלת דמיי אבטלה, אותו מעסיק כבר חודש אינו נענה לבקשתי חרף פניותי הרבות ומשלוח הטפסים אליהם.
כתוצאה ישירה מכך מועקב לי תשלום אבטלה שחשוב לי לכלכלתי האישית, האם אפשר לתבוע מעסיק על אי מתן טפסים ???
תודה
חן
שלום חן. משכורתך אמורה להיות משולמת בגין שכר עבודה ולא בגין החזר הוצאות. בנוסף לשכרך מגיעים הפרשות לביטוח לאומי, גמל וכו. במידה והפרשותאלו בוצעו מדובר בשכר עבודה!. באשר לטפסי האבטלה - פנה בכתב למעבידך ותתריע כי אם לא ימלא את הטפסים תתבע אותו על כל נזק שיגרם לך כתוצאה מאי ביטוח דמי אבטלה. בברכה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר