שלום
עבדתי בסוכנות ביטוח 5 שנים ולאחר שחזרתי מחופשת לידה נעדרתי עקב מחלות שפקדו אותי ואת ילדיי . המעסיק הוציא לי מכתב התראה שבאם אעדר שוב מהעבודה עקב מחלה הוא יפטר אותי , לקחתי את העניין מאוד ברצינות ועל אף שחליתי (עם אנטיביוטיקה) הגעתי לעבודה לפחות בהתחלה ואחר כך באפיסת כוחות נשארתי בבית . גם כשבני חלה בעלי לקח חופשה מעבודתו בכדי שאצא לעבודה כמובן המעסיק שלי הוציא לי אישור שעבדתי לצורך הכרה במחלה אצל המעסיק של בעלי .
בחודש 12 בעלי נסע ל 10 ימים לחו"ל ולצערי שוב חליתי וכן גם שני ילדיי .ונעדרתי 5 ימים עקב כך . כשחזרתי לעבודה זימן אותי הבוס ופיטר אותי בשל העדרות מחלה . האם הפיטורים עקב העדרות מוצדקת הנתמכת באישורי מחלה מרופא חוקיים ? לפטר אותי המעסיק תמיד יכול מסיבות אירגוניות וכו.. אך במקרה שלי הוא קשר את הפיטורים להעדרויות מחלה אשר היו מוצדקות . האם יש לי קייס משפטי מול מקום העבודה ?
אודה לכם על תשובתכם בהקדם
תודה ובברכה
אושרית
למעסיק מותר לפטר עובד וסיבת היעדרויות הינה סיבה מספקת, גם אם היא היעדרות בשל מחלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר