אני עובד ברשת מלונות וחתום על חוזה עבודה שאומר שאני מקבל 24 שח לשעה ואני מתחייב לעבוד במלון כ-6 חודשים .
באם אעזוב לפני תום התקופה של ששת החודשים אצטרך להחזיר למלון את ההפרש בין 24 שח לשעה לשכר המינימום לכל החודשים שבהם עבדתי.
אני מצטט את הסעיף מהחוזה
"מוסכם כי אם לא ישלים העובד את תקופת ההתחייבות בהתאם לסעיף6 לעילת יחזיר העובד למלון את ההפרש בין השכר המוגדל שקיבל לפי התוכנית ת לבין השכר שהיה זכאי לו בהתאם להסכם העבודה הקיבוצי טרם הצטרף לתוכנית (20.70 לשעה)
יבוצע חישוב מחדש של שכרו מיום הצטרפותו לתוכנית ,ע"פ השכר שהיה זכאי לו אלמלא הצטרף לתוכנית , כולל כל רכיבי השכר ובכלל זה חישוב שעות נוספות שעות שבת הפרשות מעביד וכדומה . העובד מתחייב להחזיר למלון את ההפרש בין השכר שקיבל בפועל לבין השכר שחושב ע"פ הפרוט הנ"ל. העובד לא יחויוב בריבית ויחזיר רק את הערב הנומינלי של ההפרש . עוד מוסכם כי אם תהא יתרה לתשלום לאחר ניכוי ההפרש ממשכורתו האחרונה מתחייב העובד להחזיר את יתרת חובות למלון בתוך 30 יום מיום סיום עבודתו . מוסכם כי חתימתו של העובד על חוזה אישי זה מהווה התחייבות בכתב של העובד כלפי המלון לניכוי חובו של העובד כמפורט לעיל.
אני עובד כבר 3 חודשים ומעוניין לעזוב לטובת לימודים , האם זה חוקי ובאמת אצטרך לשלם למלון סכום גדול של כסף , אני אהיה סטודנט ולא יהיה לי הרבה כסף , האם החוזה חוקי ומאפשר לרשת גדולה לגזול כסים מהעובד ? האם כדאי להגיש תביעה?
אני באמת לא יודע מה לעשות ת חבל שחתמתי על חוזה דרקוני כזה .
אשמח לייעוץ.
תודה
קובי
ישנם ניכויים וקנסות שמותרים לפי התיאור בשאלתך, אך מבלי לקרוא את ההסכם הסעיף בהסכם שלך צורם. פנה לייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
