אני מעסיק אשה שילדה ילד בתאריך 2.5.10 , אחרי חופשת הלידה האשה חזרה לעבודה כרגיל, היום ביום 16.1.11 הודיעה לי האשה שהיא רוצה להמשיך לעבוד עד 1.2.11 ז"א עד יום אחד לפני תום תקופת 9 חודשים מיום תאריך הלידה (תקופה שמזכה אותה בפיצויי התפטרות לצורך טיפול בילד) ולאחר מכן היא מתפטרת מהעבודה וע"כ כמובן היא מבקשת ממני פיצויי התפטרות לצורך טיפול בילד , ידוע לי שחובה ע"פ החוק לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 יום לפני סיום יחסי עובד ומעביד על התפטרות העובד מהעבודה, בפועל האשה הודיעה לי רק היום 16.1.11 על רצונה להתפטר , האם העובדה שהיא הודיעה לי רק היום 16.1.11 על רצונה להתפטר ביום 1.2.11 , ז"א 16 יום לפני היום שבו היא רוצה להפסיק לעבוד פוגעת בזכות שלה לקבלת פיצויים או לא ? ז"א לפי החוק עליה להודיע לי על התפטרות ביום 1.1.11 , בפועל הודיעה לי רק היום 16.1.11 האם נשללה ממנה הזכות לקבל פיצויי התפטרות או לא ?
אין לשלול פיצויי עובדת אשר מתפטרת לצורך טיפול בילד. עליך לנכות מסה"כ התשלומים המגיעים לה את הימים הנותרים ליתרת ימי ההודעה המוקדמת.
האם משכורת העובדת מחושבת על פי שעות או שכר קבוע? באם היא על בסיס שעות הרי שהיא צריכה ליתן בידך הודעה מוקדמת של 14 ימים בלבד.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר