שלום, אני עובדת בסוכנות ביטוח ומתוגמלת עפ"י בסיס+עמלות. אני עובדת שם כ7 חודשים וחודש לאחר הקבלה לעבודה נכנסתי להריון. חשוב לי להדגיש שהתקבלתי לעבודה לאחר שנשאלתי האם בכוונתי להיכנס להריון ואישרתי זאת ואף הודעתי שאני בטיפולי פוריות- כך שלא הסתרתי דבר. חודש לאחר שהודעתי למעסיקה שאני בהריון ראיתי שקיבלתי שכר נמוך מהמגיע לי - הורדו עמלות בשווי של כ1500 ש"ח - כשפניתי למנהלת היא טענה שהיו ביטולי פוליסות כשביקשתי לראות על מה מדובר היא דחתה אותי וגם לאחר פניה בכתה התחמקה מלתת לי תשובה . בחודש האחרון קיבלתי שמירת הריון באמצע החודש ושוב ראיתי שעל הימים שכבר עבדתי (כ15יום )תוגמלתי רק על השעות - ללא עמלות (כ800 ש"ח) . רציתי לברר מה ניתן לעשות בנושא למי פונים וכו' דבר נוסף -מאז תחילת השמירה המנהלת מסננת את הטלפונים שלי ולא עונה לי גם בדברים שאינם קשורים לעמלות לדוגמא:טופסי ביטוח לאומי ששלחתי לה למלא והיא מתחמקת מלמלא ולשלוח לי אותם..
תודה.
האם נקבע בינכן באופן כתוב חישוב העמלות? האם עשית מעקב לעמלות האמורות להגיע לך? באם כן , הרי שמדובר בהרעת תנאים שאינה כדין שכן אין להרע את תנאיה של עובדת בהריון.
פני להמשך ייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר