שלום, אני עובדת כמנהלת בחנות בגדים קטנה הנמצאת בתוך קניון, ברוב המשמרת אין לקוחות וישנן שעות רבות שאני מעבירה בעמידה על הרגליים היות ואין כיסא בחנות. ביקשתי מהממונה עליי שיציב כיסא בחנות או לפחות לקבל אישור להביא כיסא ראוי מהבית כדי שאוכל לשבת בזמן שאין לקוחות בחנות ואין עבודה אחרת שעליי לעשות (כמו סידור החנות, ניקיון וכו') התשובה שניתנה לי היא שאם יהיה כיסא הוא יוציא אותו בעצמו מהחנות אבל אם אני ממש צריכה לשבת אני יכולה לשבת על הפח, קראתי באינטרנט על מקרה של פקיד קבלה שתבע את המעסיקים שלו על כך שלא הוצב לו כיסא ראוי לישיבה במקום עבודתו, השאלה שלי היא האם "זכות הישיבה בעבודה" תקף גם בנוגע לעובדים בחנות בגדים, חשוב לציין שישנן משמרות שאני מעבירה לבד בחנות וישנן משמרות שיש איתי מוכרת נוספת, אני מתפקדת גם כקופאית בחנות וגם כמוכרת,
תודה.
לחלוטין הינך זכאית למקום ישיבה ראוי בבית העסק ולא פח!!! תוודאי כי את מקליטה את המעסיק שלך מתנגד לעניין הזה ואז תקום לך גם ראיה בצמוד לעילת תביעה.
מומלץ לפנות לייעוץ אישי בעניין הזה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר