עברתי לאחרונה להתגורר מאוד רחוק ממקום עבודתי (רמת הגולן). לעיתים (בין פעם לפעמיים בשבוע לא באופן קבוע) אני לן אצל הורי שגרים בקרבת מקום העבודה (מרכז הארץ). מקום העבודה ביקש שאצהיר על כך. האם מגיע לי החזר גם עבור הימים שבהם אני לן אצל הורי?
שלום רב,
המעביד חייב להשתתף בהוצאות הנסיעה של העובדים בכפוף לתקרת תשלום המתעדכנת מזמן לזמן.
האמור לעיל נאמר בהנחה שבמקרה שלך החיוב החל על הצדדים הוא רק זה הבסיסי, הקבוע בצו ההרחבה כאמור לעיל. כלומר, שהמעביד אינו חייב בהשתתפות גבוהה יותר בהוצאות הנסיעה שלך מכוח הסכם קיבוצי, צו הרחבה ענפי, הסכם עבודה אישי אחר, או נוהג.
העובדה שנדרש לחתום על הצהרה המאמתת את העובדה שהינך לך מס' פעמים בשבוע בקרבת מקום העבודה עשויה להוות שיקול של המעסיק בתשלום החזר הוצאות שונה מאילו שאתה מקבל מדי חודש.
למען הסר ספק ממליצה לרכוש שעת ייעוץ אצל עו"ד לבחינת הנסיבות בהתאם לאסמכתאות ונתוני אמת לרבות הסכם עבודה אישי ככל שיש בידיך.
בהצלחה !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר