שלום רב,
אני עובדת בעבודתי כשנתיים וחצי. לפני קצת יותר משנה פיטרו אותי מעסיקיי במהלך פגישה שבה הודעתי על הריוני ( מהלך הפגישה היה כזה שכשביקשתי לדבר הם אמרו שהם יתחילו, ולכן יצא שהודעתי על ההריון כשהם כבר התחילו לדבר על כוונתם לפטר ) עיקרי העילות לפיטורים לדבריהם הם: 1. חוסר דיווח מספק מצידי להם 2. רצונם להעביר את עבודתי למשרד בירושלים לכל השבוע ( עד כה עבודתי הייתה ברובה מהבית ע"פ בקשתם )
למעשה, אני טוענת כי העילה לפיטורים היא בקשותיי החוזרות ונשנות לעמוד בתנאי העבודה שהבטיחו לי, קרי תשלום עבור שיחותיי בעבודה שיצאו ברובם מכיסי, ותשלום עבור כל שעות העבודה בהם נאלצתי לעבוד.
לאחר שערכתי בירורים בהם נתחוורו לי זכויותיי בחוק חזרו מעסיקיי מהפיטורים. מאז לידתי לא יצרו איתי מעסיקיי כל קשר.בפועל כשהודעתי להם שאני חוזרת לעבודה, לאחר חופשת הלידה לא החזירו אותי לעבודתי, אלא המשיכו לשלם לי משכורת. על מנת לעבוד בעבודתי עליי לקבל את כלי העבודה שהם מחשב נייד ופלאפון. גם לאחר שביקשתי שוב לקבל את כלי העבודה נעניתי בתשובה מפולפלת ובפועל המשיכו לשלם לי משכורת. לי נראה שהם פשוט שכחו לפטר אותי 60 יום מתום חופשת הלידה ועד שנזכרו, הרי שאני שוב בהריון ( מבחינתי משהו מפתיע לחלוטין!! שכן לקח לי 5 שנים להיכנס להריון שני, ופתאום אני בהריון שלישי כל כך מהר ), בכל אופן, ב6/12 קיבלתי מכתב פיטורים מהם בדואר רשום. בעלי חתם על קבלתו, כמובן לא היה לנו מושג מה הוא מכיל. הזמנה לשימוע נשלחה אליי באימייל, ומכיוון שבאותה תקופה לא היה לי מחשב, ראיתי את ההזמנה לשימוע רק ב2/1 . בתשובתי למכתב ההזמנה לשימוע כתבתי גם שאני מאשרת את קבלת מכתב הפיטורים.
שני נתונים: 1. לא הודעתי להם על הריוני לפני שפיטרו אותי ( עדיין לא סיימתי 3 חודשים ) 2. ידעתי על כונותיהם לפטר אותי אחרי תום 60 הימים מחופשת הלידה אף שלא דובר על כך.
מה עליי לעשות? אני די תקועה, כרגע אף אחד לא יקבל אותי לעבודה, ואם אני חותמת אבטלה כרגע, תהיה לי משכורת רק לחודשיים וחצי הקרובים ואח"כ שוב אף אחד לא יקבל אותי לעבודה בגלל ההריון.
בדקתי באינטרנט וראיתי שע"פ חוק הם חייבים לקבל אישור ממשרד התמ"ת על מנת לפטר אותי. האם זה נכון גם במקרה כמו שלי, ומה בדיוק עליי לעשות?
השתדלתי לכתוב כמה שיותר בפירוט, אשמח מאוד לתשובתכם.
תודה רבה מראש,
רוני
רוני שלום,
לא מזמן קבע בית הדין לעבודה, כי המעסיק צריך לתת לעבוד לחזור למקום העבודה לאחר תום תקופת חופשת הלידה על מנת שתוכל לנסות לחזור למעגל העבודה בפועל!! משכך מעסיקיך פעלו שלא כדין. מה עוד שהינך בהריון ועל כן עליך ראשית להודיע למעסיק כי שוב בהריון, כי הפיטורים הם שלא כדין ולפנות לייעוץ משפטי בעניין זה.
הסירי דאגה מליבך שכן חששותיך מוצדקים ועל כן יש לעמוד על זכויותיך.
נשמח לעמוד לרשותך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
בעלי סניפים באזור הקריות ובאזור ת"א-מרכז.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
נשמח לעזור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר