שלום רב,
הנני עובד כשכיר במרכול השכונתי.
לרוב בעל המרכול משלם שכר מינימום כחוק, אך לאחר שיחה איתו הסכים להוסיף לשכר שלי שקל לשעה.
בחודש הראשון לאחר התוספת קיבלתי את תלוש המשכורת בו ראיתי שהוא הוסיף "בונוס" על כל שעת עבודה של שקל. האם זה מותר? אין הוא חייב להוסיף את השכר לתוך שעת הבסיס שלי ובכך במידה ואני עובד שעות נוספות לתת לי 125%-150% מתוך שכר של 21.70 ולא 20.70?
שאלה נוספת היא האם החישוב של שעות נוספות הוא על פי יותר משמונה שעות עבודה ביום או על פי סה"כ שעות עבודה בשבוע?
תודה ושבת שלום,
דניאל
שלום רב,
למען הסר ספק ממליצה לפנות לרואה חשבון ו/או לעו"ד לבחינת תלושי השכר ותנאי העסקתך וקביעת זכויותיך מהימנה בהתאם לנסיבות ולא באופן תיאורטי.
אוסיף במאמר מוסגר כי אכן תלוש השכר שלך אמור לשקף נאמנה את השתכרותך בפועל כך שככל וסיכמת עם המעסיק על העלאה בשכרך בסך שקל לשעה שכרך לשעה אמור ליתן ביטוי להסכמה זו.
יש לבחון האם המעסיק התכוון לתוספת בשכר כחלק מהשכר או שמא כוונתו היתה כתשלום נוסף מעבר לשכר העבודה.
לתשובה על שאלה זו יש השלכות משפטיות בעניין חישוב זכיותיך.
אנא גש לקבלת ייעוץ בהקדם.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה, משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר