בוקר טוב,
התחלתי לעבוד בארגון גדול. בארגון מחלקות שכר ומשא"ב מסודרות. התקבלתי כמחליפה לחל"ד למשך כחצי שנה עם אופציה להמשיך (אין התחייבות מאף צד להמשיך לאחר חל"ד).
קיבלתי את כל התנאים כעובדת מן המניין, למעט הפרשה לפנסיה ע"י המעביד והמשך הפרשות לביטוח מנהלים שהיה לי בעבודה הקודמת.
משהעלתי את הסוגיה בפניהם אמרו שהם נחשבים לארגון "מיטיב" ולכן לא חלה עליהם החובה להפריש לפנסיה ו/או להמשיך ביטוח מנהלים (על אף צו ההרחבה במשק) - ורק אחרי שנה מתחילים את ההפרשות כולל ההפרשה לפנסיה.
אציין כי הם משלמים הבראה למן החודש הראשון (ע"פ תחשיב יחסי) והחזר מחלה למן היום הראשון.
מה שמציק לי זה ביותר הוא עניין הפנסיה, האם אכן כטענתם - הם פטורים לחלוטין למשך שנה מהפרשה לפנסיה עבורי בהיותם ארגון מיטיב?
תודה רבה!
לטעמי הינם טועים ועליהם להתחיל להפריש לך לפנסיה 3 חודשים לאחר תחילת עבודתך רטרואקטיבית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
