ב 2 מילים. עבדתי כמה שבועות בחנות ספורט חדשה. (ענק המותגים)ב ר"ג. יום עבודה מ-16 עד 21 בשכר מינימום. 5 שעות ביום. האם אני זכאית להפסקה של 5 דקות במקום עבודה עצמו?
ב-26.10.09 בשעה 16:10ביקשתי מהבוס כמה דקות כדי לאכול סנדוויץ' שהבאתי מהבית כי לא הספקתי לאכול לפניכן.באותו זמן לא היה אף לקוח בחנות וזה אחרי שבקתי שכל המוצרים במקום , עשיתי סדר הנדרש.
הוא אישר לי לאכול.יצאתי מהחנות והתיישבתי על בטון ממש מול הכניסה 2 מטר ממנה כדי לראות אם יגיעו אנשים ושאוכל מייד לעזוב אוכל ולגשת לתת שרות.אף איש לא באה , כעבור 3 דקות חזרתי לחנות והמשכתי לעבוד כרגיל. יום למחרת בעל החנות התקשר אלי וביקש שאני אקח יום חופש כי הוא רוצה לנסות מוכרת אחרת ולא יכול לשלם לשתינו. הסכמתי. בערב התקשרתי לשאול האם לבוא מחר והוא אמר שלא כי לא נראה לא שאני 5 דקות אחרי שהגעתי לעבודה אוכלת סנדוויץ וכי אני צריכה לעשות את זה בבית.
האם לפי חוק מותר לו לפטר בגלל זה?
מעביד מחויב ליתן לעובדיו הפסקה, וזאת בעבודה מעל ל - 6 שעות.
מותר למעביד לפטר, וגם מהסיבה הזאת. אך טרם הפיטורים היה על המעביד לקיים שימוע וזאת לפי הבנתי לא נעשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר