שלום לכולם,
אני עובד כשנה וחודשיים במלון בתור מלצר.
התחלתי את העבודה כמועדפת, והמשכתי שם ..
לאחר כשנה בעבודה התחלתי ללמוד.
הלימודים הם 5 ימים בשבוע, וכמובן עבודות , מבחנים, שיעורים והכל זה לא נגמר בהרצאות.
לפני הלימודים (זה היה בשנה בעבודה בערך) הייתה לי שיחה קטנה עם מנהלת כוח אדם, ועל הדרך היא הזכירה את עניין הלימודים, עדיין לא הייתה לי מערכת, והיא אמרה שלאחר שיהיה לי מערכת והכל אני אודיע לכמה ימים בשבוע אני יכול להתחייב ובמידה וזה לא יתאים להם אני אצטרך להתפטר.
הודעתי מראש למנהל שלי שלא אוכל להתחייב לשום מספר מינימלי של ימים, ולא חתמתי על שום דבר מאז החוזה עבודה הראשון .
בנוסף הודעתי שאין בכוונתי להתפטר בשום מקרה, בעיקר בגלל עניין הפיצויים - ובנוסף אמרתי להם שאני צריך את העבודה (גם אם זה יומיים בחודש).
המנהל שלי ומנהלת כוח האדם לפעמים בכוונה אומרים לי תגיע יום חמישי ב 5 ואם לא זה יחשב ש"הברזתי" (למרות שאני אומר להם כי אני לא יכול ויש לי לימודים).
בשורה התחתונה מה שמעניין אותי, האם בכל מקרה מגיע לי פיצויים במידה והם יפטרו אותי?
תודה
באם אכן יפטרו אותך ולא אתה תתפטר הרי שמגיע לך פיצויים כדין.
נא שימת ליבך כי לעיתים מעסיק יכול למנוע חלקיות מדמי הפיצויים באם העובד עבר עבירת משמעת חמורה ו/או הסב נזק בלתי הפיך לבית העסק.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר