עבדתי במועדון צלילה באילת בדלפק הקבלה כ10 חודשים, לפני כחודשיים הגיע מנהל מקצועי חדש (יש לציין שלמנהל המקצועי אין קשר לעובדי הדלפק ועבודתו מתבצעת מול מדריכי הצלילה).
היו כמה פעמים חילוקי דעות ביני לבין אותו מנהל אך לא דברים הקשורים לעבודתי או להתנהלות שלה.
לפני כחודש התחלתי בתהליך קורס מדריכי צלילה כשהמטרה שלי הייתה לסיים את הקורס עד הקיץ ולעבוד כמדריכה.
המדריך שלי בקורס היה אותו מנהל איתו היו לי חילוקי דעות בעבר.
כשהתחלתי את הקורס צמצמתי את ימי העבודה שלי ל4 ימים בשבוע ו3 ימים של קורס, ביום חמישי האחרון הייתי בחופש מהעבודה אך הייתי נוכחת במועדון כדי לעבוד על הקורס.
באותו יום חמישי התנהל ויכוח מסוים עם המדריך שלי (המנהל המקצועי החדש) וכתוצאה מהויכוח הזה אותו מנהל מקצועי פיטר אותי מעבודתי באותו רגע.
חשוב לציין שהויכוח שהתנהל לא היה קשור בשום דרך לעבודה שלי בדלפק, הויכוח היה סביב נושא הקורס.
נשארתי כל היום באזור מועדון הצלילה כדי לנסות לדבר עם מנהל אחר אך מאוחר יותר באותו יום אותו מנהל מקצועי שפיטר אותי הצהיר בפני שהוא חשב על זה כל היום והוא לא רוצה שאני אעבוד עבורם יותר, כששאלתי מה סיבת הפיטורין הוא טען שהוא לא אוהבת את הגישה שלי.
האם הוא יכול לפטר אותי על סמך מערכת היחסים שלנו בקורס?
האם הוא יכול לפטר אותי על ה"גישה" שלי בלי לתת לי אזהרה מוקדמת?
אני מרגישה שכל הסיפור הזה התנהל לא כשורה, האם אני צודקת? ומה אפשר לעשות עכשיו כדי לקבל את מה שמגיע לי?
ראשית, כל הליך הפיטורים אינו תקין.
יש לערוך שימוע טרם הפיטורים, סיבת הפיטורים צריכה להיות אמיתית וקונקרטית למקום העבודה ולא קורס המתנהל מעבר לשעות העבודה.
פני לייעוץ פרטני בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר