עבדתי בחברה מתאריך 27.12.10 ועד 30.1.2011. המנכ"ל ביקש לשלם לי את משכורת חודש דצמבר עם משכורת ינואר כי זה היה עבור 3 ימים בלבד.בתלוש המשכורת של ינואר מחושבות רק השעות עבור ינואר. האם המעסיק מחויב להעביר לי את פירוט השעות לפי חוק?
בנוסף, תלוש המשכורת עם הצ'ק הגיע ב-14.02.2010. איך אוכל להוכיח שיש כאן הלנת שכר?
בעבור כל חודש עבודה קלנדרי, ,המעביד מחוייב להפיק בעבורך תלוש משכורת כפי שנקבע בתיקון לחוק, הכולל את כל הרכיבים של השכר ובכלל זה: פירוט תשלומים בגין עבודה לפי שכר שעה ומס' שעות, שעות נוספות, תוספות שכר והטבות, ניכויים, צבירת ימי חופשה ויציאה לחופשה, תשלומי הבראה, הפרשה לפנסיה וכו'.
לפי החוק על המעביד להעביר את משכורתך לא יאוחר מהיום התשיעי שלאחר המועד לתשלום שכר העבודה("היום הקובע"). התשלום צריך להיות במישרין לעובד.
"שכר מולן"- שכר שלא שולם במועד עד ליום הקובע.
להשכלה כללית, בית הדין בד"כ אינו ממהר להשית הלנת שכר על המעביד, אם חלקו המלא של התשלום בו חייב המעביד שולם.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
הוא לא שילם לי על כל השעות. חסרות 17 שעות שלא שילם.
מומלץ כי תפני ליעוץ משפטי מעו"ד בתחום יחסי העבודה ע"מ שיסייע בידך לקבל את זכויותך במלואן.
יגאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר