שלום רב, אני עובדת במקום עבודתי כשלוש שנים , בספטמבר האחרון ילדתי, הנהלת המקום החליטה כי עובדים שהחלו עבודתם לפני 11/09 וכי סכום המענק יחושב לפי אחוז המשרה של העובד בחודש נובמבר 2010, ומאחר כי בחודש נובמבר הייתי בחופשת לידה במססגרת 14 שבועות שמשולמים הוחלט כי אני לא זכאית!
האם על פי חוק יש בסיס או יש עברה על החוק ?
תוכלי בבקשה לעבור שוב על פרטי השאלה, ישנם פרטים לא ברורים.
תודה
יגאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני עובדת במקום עבודתי כשלוש שנים , בספטמבר האחרון ילדתי, הנהלת המקום החליטה לתת לעובדים בונוס עבור שנת 2010 על עבודה טובה עם הישגים, תנאי קבלת הבונוס הם: עובדים שהחלו עבודתם לפני 11/09 וכי סכום המענק יחושב לפי אחוז המשרה של העובד בחודש נובמבר 2010, ומאחר כי בחודש נובמבר הייתי בחופשת לידה במסגרת 14 שבועות שמשולמים הוחלט כי אני לא זכאית!
כי לא הייתי פיזית עובדת
האם על פי חוק יש בסיס או יש עברה על החוק ?
היעדרות מהעבודה לרגל חופשת לידה לא פוגעת בזכויות התלויות בוותק. ניתן לטעון כי אי תשלום הבונוס מהווה אפליה לעומת עובדים אחרים בחברה, שכן, יצאת לחופשת לידה במסגרת תקופה בה המעביד מחוייב בהפרשות לתוכנית הפנסיה ושאר תנאים סוציאליים (בתנאי שגם את שילמת את התשלומים החלים עליך בתקופה האמורה).
פני למעסיקך בנושא זה ואף בקשי לקבל את ההחלטה בכתב.
במידת הצורך פני ליעוץ משפטי מסודר.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר