שלום
לפני כמעט 8 חודשים התחלתי לעבוד במועצה מקומית. החוזה הינו חוזה לשנה, וכעת אני מעוניינת להתפטר. לפי כל מה שהצלחתי לברר- עפ"י חוק אני מחוייבת לתת התראה של 11 ימי עבודה (6 עבור חצי שנה ראשונה+ 2.5 ימים עבור כל חודש נוסף- אני עובדת בשכר חודשי). יחד עם זאת, החוזה עליו חתמתי מחייב אותי בהודעה מוקדמת של חודש מראש (כותרת החוזה "חוזה מיוחד להעסקת עובד").
שאלתי- האם אני מחוייבת לחוזה, קרי הסעיף אכן תקף, או שמא הסעיף נוגד את החוק ואני צריכה לעמוד על כך שאתן ימי הודעה מראש כפי שכתוב בחוק? (אא"כ יש משהו בחוק שפספסתי....). ואז- איך אני מודיעה על כך במכתב ההתפטרות (הרי המעסיקים יפנו אותי להתחייבותי לפי החוזה....)?
תודה מראש!
לשון החוק היא הקובעת ואין להתנות עליה באמצעות חוזה עבודה.
עליך להעביר למעבידך הודעה מוקדמת עפ"י הנדרש בחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות התשס"א-2001.
ההודעה תינתן בכתב ותציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום כניסה לתוקף של הפיטורים או ההתפטרות לפי הענין לפי הוראות החוק.
יגאל כהן, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר