במקום העבודה שלי לא שילמו לנו שכר עבור עבודה בשעות נוספות בחודש דצמבר. עבור חודש ינואר קיבלנו תשלום חלקי. הטענה היא שכרגע אין כסף לשלם ושישלמו לנו כשיהיה כסף. בינתיים הבוס הישיר נתן הוראה להפסיק לעבוד שעות נוספות למרות שכשקיבלנו אותנו לעבודה המשרה הוגדרה כשעות רגילות+ X שעות נוספות.
אני רוצה להתפטר בעילה של הרעת תנאי אעבודה. הנושא עלה בישיבת צוות של הארגון לפני כחודש ושם כבר התרעתי שאני מתכוונת לשקול צעדים אם לא ישולמו השעות הנוספות במשכורת חודש ינואר (כאמור שולם חלק קטן במשכורת חודש ינואר).
אני רוצה להתפטר בעילה של הרעת תנאי עבודה ולדרוש את השכר של שולם+ פיצויי הלנה+ פיצויי פיטורין. האם זה המקרה המאים? האם יש עילה לפי החוק? תודה.
הפורום לא נועד להשיא עצות אם להתפטר אם לאו.
חוק שעות עבודה קובע כי עובד יעבוד 43 ש"ש.
שעה מעבר לש"ש הנ"ל נחשבת כשעה נוספת לפי צרכי המעביד ונקבעה לה תמורה בחוק שעל המעביד לשלמה לעובד בעת תשלום השכר הרגיל.
מכאן יובן, כי במידה וצרכי המעביד הצטמצמו, רשאי הוא לצמצם את העבודה בשעות נוספות.
החוק מחייב תשלום שכר עובד במועדו ולא יאוחר מהיום התשיעי שלאחר חודש העבודה.
אי תשלום שכר כחוק הופך לשכר מולן.
יגאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר