אני עובדת במקום עבודה מתחילת אוקטובר 2010 ,ועדיין לא חתמתי על שום מסמך מעבר לטופס 101 ,לא חתמתי על חוזה עבודה ,כשאני אומרת לבוס שלי את זה הוא עונה לי את לא צריכה חוזה, היחסים ביננו חבריים. שאלתי היא: האם אני מוגנת מכל הבחינות של החובות והזכויות החלות עליי ועליו ע"פ חוקי המדינה בענין יחסי עובד מעביד למרות שאין לי חוזה העסקה?
ושאלה נוספת:בראיון עבודה קבענו שאקבל העלאה בשכר לאחר שלושה חודשי העסקה ,האם המעסיק יכול להתנות את קבלת ההעלאה נניח בשאלה אם אני מתכוונת להכנס להריון בקרוב?
ואם אני נכנסת להריון מתי אני מחוייבת ע"פ חוק להודיע לו?
והאם מותר לו לפטר אותי אם אני התחלתי לעבוד ב 3/10/10 ?
תודה רבה,
ליאור
ליאור שלום,
על פי חוק, על המעסיק ליתן בידך חוזה העסקה תוך 30 יום מיום תחילת עבודתך.
מעסיקך לא יכול להתנות את העלאת השכר בהריון, בכך הינו פועל בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה האוסר להפלות בגין מין הורות ועוד.
היה ותהיי בהריון, לאחר 6 חודשי עבודה מעסיקך יהיה מחויב במתן היתר לפיטוריך.
הנך מחיובת ליידע את המעסיק כי הנך בהריון, החל מהחודש החמישי להריונך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אז מה עליי לעשות אם לא קיבלתי חוזה העסקה ,האם אני לא מכוסה מבחינת החוק ומותר למעסיק שלי ככל העולה על רוחו?
החוק אינו מחייב חוזה העסקה, אלא הודעה בכתב לעובד על תנאי העבודה וזאת בתוך 30 יום מיום תחילת ההעסקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אז מה עליי לעשות ? אמרתי לו מספר פעמים בצורה עדינה והוא ענה לי את לא צריכה חוזה ,אני רק רוצה לדעת אם מבחינת החוק אני זכאית לכל הזכויות של עובד שכן יש לו חוזה ,כי אני הרי לא יכולה להכריח אותו,רק רציתי לדעת אם אני לפי החוק נקראת עובדת?אני לא רוצה שייווצר מצב של אי הבנות ביננו ואז אני יבין שאני בעצם לא זכאית לכלום כי אם אין לי חוזה העסקה אז אולי אני גם לא עובדת שם?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר