במסגרת תפקידי כטכנאי שטח אני אמור לקבל רכב מהעבודה.
הרכב הוא לא ליסינג אלא השכרה.
ישנו נוסח מסויים בדף שקצת מציק לי ואני לא מוכן להסכים לו ואני מחפש נוסח חדש להציק למעסיק שלי שיבוא לטובתי מאחר והרכב הזה הוא הכרח עבודה.
הסעיף הוא:"החזרת הרכב- במידה ויתגלו נזקים בשעת החזרת הרכב לחברת הליסינג,ישלם העובד את כלל הנזקים שנגרמו לרכב."
חוץ מעניין הטיפולי בלאי כגון צמיגים,שמן, פחחות שאולי הצבע ידהה עם הזמן, יש גם את עניין הונדליזם.
אם אני מחנה את הרכב בשעת עבודה באזור כלשהו וכשאני חוזר אני מגלה שריטה על הרכב שמישהו שפשף אותי וברח או סתם העביר לי שריטה עם המפתח,למה אני אמור לשלם על זה אם זה לא באשמתי?
איך אני מנסח משפט יותר מסוגנן שמוריד ממני את האחריות הזו,הרי הרכב חובה לצורכי עבודה,אני לא יסע באוטובוס בארץ עם ארגז כלים אבל אני גם לא מוכן לקחת אחריות של פחחות שעולה 1000-2000 שקלים משהו בקירוב המחירים הזה.
תודה מראש.
אין בידי מירב הפרטים והעובדות ובכלל זה ההסכם כדי לעוץ לך עצה.
מעביד רשאי להתנות בגבול הסבירות תנאים כאשר הוא מצמיד רכב לעובד.
יחד עם זאת, ניתן להגיע עם המעביד להבנה באילו מקרים לא תחול עליך חובת תשלום בין נזק שלא הייתה לך כל שליטה או אפשרות למנעו.
יגאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר